Η British Airways συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη μιας από τις δύο μεγαλύτερες δεξαμενές τουριστών για την Ελλάδα, της βρετανικής αγοράς, καθώς έχει μεταφέρει από το 2002 μέχρι σήμερα πάνω από 7,8 εκατ. ταξιδιώτες στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Το α’ τετράμηνο του έτους, o μεγαλύτερος αερομεταφορέας του Ηνωμένου Βασιλείου κατέγραψε αύξηση σε ποσοστό 6,6% ως προς τον αριθμό των επιβατών που μετέφερε στην ελληνική πρωτεύουσα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023. Σημειώνεται ότι το 2023 η British Airways μετέφερε περίπου 400 χιλιάδες ταξιδιώτες στην Αθήνα.

«Η British Airways καταγράφει θεαματική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και η συμβολή της στην ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας κατά τη διάρκεια των ετών είναι μεγάλη», τόνισε  η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του ΔΑΑ.

«Σε συνέχεια των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων του 2023 και του α’ τριμήνου του 2024, υλοποιούμε τη μεγαλύτερη διαχρονικά οικονομική επένδυση ύψους 7 δισ. λιρών Αγγλίας που αφορά σε 600 διαφορετικές πρωτοβουλίες. Το πρόγραμμα επενδύσεων βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια των προσεχών ετών. Το γεγονός αυτό μας δίνει την πεποίθηση πως θα συνεχίσουμε να συνδέουμε την Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο και, πέραν του Λονδίνου, με περισσότερους από 180 προορισμούς, προσφέροντας κορυφαία premium προϊόντα και υπηρεσίες, όπως η Club Europe και η Club World», επεσήμανε ο περιφερειακός εμπορικός διευθυντής της British Airways, Emil Delibashev.

Μεταξύ των δρομολογημένων επενδύσεών του, ο βρετανικός αερομεταφορέας αναμένεται να ενισχύσει τον στόλο του με 8 νέα αεροσκάφη Airbus A320neo και A321neo, με τις παραλαβές των αεροπλάνων να ξεκινούν από τον Μάιο.

Σημειώνεται ότι η British Airways εκτελεί καθημερινά 4-5 πτήσεις από την Αθήνα προς το Χίθροου και συνολικά ενώνει το Ηνωμένο Βασίλειο (Χίθροου και Γκάτγουικ) με 15 προορισμούς ανά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το Λονδίνο καταλαμβάνει μερίδιο αγοράς 83% στο σύνολο της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, με το 47% των ξένων επιβατών (τουριστών) να επισκέπτονται την Αθήνα κατά το διάστημα Οκτωβρίου – Απριλίου, την περίοδο χαμηλής ζήτησης, συμβάλλοντας σημαντικά στην παράταση της σεζόν στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2023 η βρετανική αγορά με 1,85 εκατ. ταξιδιώτες, σημείωσε άνοδο 15% σε σχέση με το 2019 ως προς τη διεθνή απευθείας κίνηση (συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών) καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στην κατάταξη του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας. Σε ό,τι αφορά μόνο τους ξένους επισκέπτες κατέλαβε τη δεύτερη θέση με αύξηση 19% συγκριτικά με τα προ πανδημίας νούμερα.

 

Τ