Η AEGEAN έχει γενέθλια στις 28 Μαΐου και τα γιόρτασε κάνοντας μια δημοσιογραφική αποστολή στο Ντουμπάι που τα είχε όλα: αξιοθέατα από το νέο της προορισμό, σκέψεις για το μέλλον της εταιρείας και μια ανασκόπηση για το παρελθόν, με αρκετή συγκίνηση και αναμνήσεις.

Αποστολή: Ηλέκτρα Αλευρίτη

Η ειδική πτήση της Aegean προσγειώθηκε το μεσημέρι στο Ντουμπάι και μετέφερε, εκτός από τους δημοσιογράφους και την ομάδα της Aegean, αρκετή ανυπομονησία για το ταξίδι αυτό.


Πως να μην υπήρχε άλλωστε, αφού το ταξίδι αυτό έγινε με αφορμή τα 25 χρόνια της εταιρείας.

Στις ημέρες που ακολούθησαν, είχαμε τη δυνατότητα να δούμε κάποια βασικά αξιοθέατα του Ντουμπάι, όπως την υπέροχη μαρίνα της, να ανέβουμε στο ξακουστό Burj Khalifa και να δούμε τη θέα από το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, να κάνουμε σαφάρι στην έρημο αλλά και να επισκεφτούμε το μουσείο του Μέλλοντος, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και διαδραστικά μουσεία στον κόσμο. Επίσης, περιπλανηθήκαμε στο Dubai Mall, ένα από τα μεγαλύτερα malls του κόσμου και είδαμε τα φαντασμαγορικά σιντριβάνια γύρω του.

Στο press breakfast που ακολούθησε, έγινε η παρουσίαση του δικτύου της AEGEAN για το 2024 και τους προορισμούς του θερινού προγράμματος, στοιχεία για την έως τώρα επιβατική κίνηση και τις τάσεις για τη θερινή σεζόν που μόλις ξεκίνησε, «αναμνήσεις» από στιγμές ορόσημο και τα τελευταία νέα της εταιρείας για τα νέα αεροσκάφη, την επέκταση της δραστηριότητας στην περιοχή του κόλπου και την έναρξη λειτουργίας του ολοκληρωμένου κέντρου για την αερομεταφορά στην Ελλάδα, Ο CEO της εταιρείας, Δημήτρης Γερογιάννης, τόνισε την αξία της συλλογικής δουλειάς που χρειάζεται για να πετύχει μια εταιρεία, μίλησε για τις καλές αλλά και τις δύσκολες στιγμές της Aegean αυτά τα χρόνια και, όσον αφορά στα σχέδια της για το μέλλον, δήλωσε το ενδιαφέρον τους για νέες αγορές, μετά κι από τη στρατηγική απόφαση να επενδύσει σε, αρχικά, τέσσερα αεροσκάφη μιας «ειδικά διαμορφωμένης», αναβαθμισμένης, έκδοσης των A321neo, με δυνατότητα πτήσεων μεγαλύτερης εμβέλειας, που θα μπορούν να φτάσουν και να εξυπηρετήσουν αγορές εκτός Ε.Ε., που βρίσκονται κυρίως στα νότια αλλά και νοτιοανατολικά της Ελλάδας.
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του Δικτύου της AGEAN, όπως εξήγησε ο κ. Γιάννης Ράσογλου, Director Network Planning and Airlines Partnerships, αυτή χαρακτηρίζεται από κύκλους ανάπτυξης που σταδιακά διευρύνουν το δίκτυο, τόσο σε εύρος, όσο και σε όγκο και στηρίζουν την αύξηση της επιβατικής κίνησης, την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, αλλά και την ανάπτυξη της χώρας συνολικά.


Κλείνοντας, η κα. Πέπη Σταμάτη, Deputy Chief Commercial Officer Network and Revenue, ανέλυσε τα στοιχεία για την έως τώρα επιβατική κίνηση και τις τάσεις για τη θερινή σεζόν που μόλις ξεκίνησε. ‘’Τον χειμώνα η εταιρεία πέταξε, για πρώτη φορά, σε προορισμούς όπως το Μπιλμπάο, το Κισινάου, το Ταλίν και τη Βαρκελώνη από τη Θεσσαλονίκη, με πληρότητα που έφτασε το 70-75%.. Μάλιστα, ενισχύθηκε σημαντικά και το δίκτυο της περιφέρειας με τα δρομολόγια από και προς Ηράκλειο προς κατά βάση, τη Γερμανία, όπως το Μόναχο και τη Φρανκφούρτη, να καταγράφουν και τους χειμερινούς μήνες πληρότητα της τάξεως του 80%. Ο Μάϊος, μέχρι στιγμής, φαίνεται να είναι ένας «δυναμικός» μήνας, τόσο για το δίκτυο του εσωτερικού, όσο και για το δίκτυο του εξωτερικού που ενισχύθηκε και από την περίοδο του Πάσχα. Οι περισσότεροι Έλληνες προτίμησαν το εξωτερικό, ενώ το Μαρόκο ήταν πρώτο στις προτιμήσεις τους με 100% πληρότητα την περίοδο του Πάσχα. Οι ενδείξεις για την επόμενη χρονική περίοδο είναι θετικές παρουσιάζοντας αυξημένη ζήτηση, με τη συχνότητα των κρατήσεων να φτάνει αυτή τη στιγμή τα επίπεδα του 2019 και τις αναζητήσεις των επισκεπτών για τη χώρα μας στις μηχανές αναζήτησης να παραμένουν αυξημένες’’ αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε: Χρόνια πολλά Aegean! Ασφαλείς πτήσεις!