Πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες γίνεται το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής, το οποίο κοσμεί τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Η παρουσίαση του αεροπλάνου έγινε χθες το απόγευμα από τον δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο και τον πρόεδρο της Zela Aviation Ανδρέα Χριστοδουλίδη, ο οποίος έχει διασώσει το συγκεκριμένο αεροσκάφος και αναζητούσε έναν κατάλληλο χώρο για τη μόνιμη εγκατάστασή του.

Το αεροσκάφος «Mount Olympus» θα εκτίθεται εκεί για το κοινό, ενώ είναι ορατό και από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Στη χθεσινή εκδήλωση παρεβρέθηκε και ο υπουργός υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «Το επιβλητικό αεροσκάφος, ως τουριστικό αξιοθέατο, θα αναδείξει την αεροπορική κληρονομία της χώρας μας και θα αποτελέσει τοπόσημο για τον Δήμο. Γιατί δεν είναι απλώς ένα έκθεμα, αλλά ένα ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας»

Η παρουσία, στο Ελληνικό, του MOUNT OLYMPUS, ενός από τα έξι Boeing, που αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και χρησιμοποιήθηκε από την «Ολυμπιακή Αεροπορία» σε εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις, συμβολίζει την αεροπορική ιστορία της χώρας μας και συνδέει δύο σημαντικούς σταθμούς της, την «Ολυμπιακή Αεροπορία» και το αεροδρόμιο του Ελληνικού.