Στην πτήση της Qatar Airways από την Αθήνα με προορισμό το Κατάρ, επιβάτες καταγγέλουν ότι έμειναν για ώρες μέσα στο ακινητοποιημένο αεροπλάνο, στο οποίο δεν λειτουργούσε ο κλιματισμός εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών.

Σε βίντεο μέσα από το αεροσκάφος φαίνονται οι επιβάτες να προσπαθούν να δροσιστούν με πρόχειρο τρόπο, με το air condition να μην δουλεύει.

Στο αεροπλάνο επέβαινε η εργαζόμενη στο κανάλι 7News της Αυστραλίας, Τζόντι Γκρόκοκ, η οποία περιέγραψε ότι «ξεκίνησαν το αεροπλάνο που σταμάτησε αμέσως. Τότε έβαλαν ξανά μπροστά τον κινητήρα, αλλά και πάλι σταμάτησε αμέσως. Στο τέλος έχασα τον λογαριασμό πόσες φορές συνέβη αυτό μέσα σε δύο ώρες. Μετά από δύο ώρες ο πιλότος μας είπε ότι υπήρχε ένα τεχνικό ζήτημα».

«Στάζαμε από τη ζέστη. Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να ιδρώνουμε και οι άνθρωποι είχαν εκνευριστεί και έκαναν παράπονα. Κάποιος έλεγε “θα πεθάνουμε, αφήστε μας να κατέβουμε. Ζήτησα νερό και μου είπαν ότι δεν είχαν» πρόσθεσε η Γκρόκοκ.

Σϋμφωνα με την ίδια, η ταλαιπωρία συνεχίστηκε και μετά την αποβίβαση, καθως χρειάστηκε να μείνουν για αρκετές ώρες στην ουρά, μέχρι να κανονίσουν την επιβίβασή τους σε νέα πτήση το πρωί της Τρίτης.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν και αρκετοί αθλητές του Muaythai που ταξίδευαν για να λάβουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα IFMA, με έναν εξ αυτών επίσης να αναρτά βίντεο από μέσα.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Garth Collins (@granitebodies)