Με τον İsmail Bütün Γενικό Διευθυντή του Τουρκικού Οργανισμού Προώθησης και Ανάπτυξης Τουρισμού (TGA), είχαμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε πρόσφατα στο πλαίσιο εκδήλωσης με στόχο την προώθηση των πολιτιστικών διαδρομών της Τουρκίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή της Καππαδοκίας.

Τις εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διοργάνωσαν ο Τουρκικός Οργανισμός Προβολής και Προώθησης Τουρισμού (TGA), το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας στην Αθήνα, με την υποστήριξη των: Turkish Airlines, Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων- HATTA, της Ομοσπονδίας των Εν Ελλάδι Τουριστικών Γραφείων Fed-HATTA καθώς και της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων  Μακεδονίας Θράκης.

‘’Σαν αποστολή, εμείς στο TGA έχουμε να προβάλλουμε την Τουρκία και να την κάνουμε ένα destination brand στον τουρισμό. Το TGA δημιουργήθηκε πριν 5 χρόνια, είναι ένα μέρος του Υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας αλλά δουλεύει ανεξάρτητα και θέλει να προωθήσει την Τουρκία και τις εμπειρίες της σε πάνω από 200 χώρες όπως σε παγκόσμια  κανάλια. Έτσι, τονίζουμε τι είναι ιδιαίτερο σε κάθε ξεχωριστή περιοχή μας, όπως την Κωνσταντινούπολη, την Καππαδοκία, την Τούρκικη Ριβιέρα κ.α. Στην Καππαδοκία ας πούμε, το μοναδικό τοπίο, το φαγητό, τα μοναστήρια, θα μαγέψουν τον ταξιδιώτη! Στην Μαύρη Θάλασσα ο επισκέπτης θα δει το Μοναστήρι της Σουμελάς, την άγρια ομορφιά της φύσης και πολλά ακόμα! ‘’ ανέφερε χαρακτηριστικά  ο İsmail Bütün.

Σχετικά με το όραμα της TGA, ο κος Bütün δήλωσε ότι είναι στο σωστό δρόμο, θέλουν να συνεχίσουν και να διαπρέψουν στο έργο τους.

‘’Ο στόχος μας στον τουρισμό είναι να προωθήσουμε τις ταξιδιωτικές εμπειρίες μας και τα τουριστικά προϊόντα της Τουρκίας, να γίνουμε ελκυστικοί και να μεγαλώσουμε αγορές που δεν μας ξέρουν καλά ακόμα όπως η B. Αμερική, Ασία, Ινδία, η Ιαπωνία κ.α.’’ είπε και κατέληξε με το ιδιαίτερο στοιχείο της Τουρκίας, όσον αφορά στην ταξιδιωτική εμπειρία: ‘’Το άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό της Τουρκίας είναι η φιλοξενία μας. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου η μητέρα μου είχε ένα δωμάτιο κλειδωμένο και μου έλεγε να μην πάω, γιατί ήταν του ανθρώπου που θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε! Αυτή είναι η τουρκική νοοτροπία όσον αφορά στη φιλοξενία. Θα σου δώσουν το καλύτερο γιατί πρέπει να περιποιηθείς τον μουσαφίρη σου με τον καλύτερο τρόπο!’’