Η πρώτη πτήση από τη Ρώμη Fiumicino προσγειώθηκε στο Ντακάρ

Η πρώτη πτήση της ITA Airways από τη Ρώμη Fiumicino AZ854 προσγειώθηκε χθες στο
Διεθνές Αεροδρόμιο Dakar-Blaise Diagne στο Ντακάρ, Σενεγάλη, στις 6:55 μ.μ. (τοπική ώρα). Το αεροσκάφος, ένα Airbus A321neo, έγινε δεκτό με χαιρετισμό αψίδας νερού.
Η εναρκτήρια πτήση της ITA Airways από το αεροδρόμιο Ντακάρ προς τη Ρώμη Fiumicino AZ855 αναχώρησε στις 23:40.

Για να γιορτάσoυν την έναρξη αυτής της νέας διηπειρωτικής διαδρομής, του δεύτερου προορισμού της Εταιρείας στην υποσαχάρια Αφρική, μια ολοένα και πιο στρατηγική αγορά για τον ιταλικό αερομεταφορέα, πραγματοποιήθηκε τελετή κοπής κορδέλας κατά την άφιξη
αίθουσα του αεροδρομίου Dakar-Blaise Diagne. Στην τελετή παρέστη ο Ndiaye Ngor, Πρέσβης της Σενεγάλης στην Ιταλία, ο Federico Bernardi, Επιτετραμμένος της Ιταλικής Πρεσβείας στο Ντακάρ, ο Jean Baptiste Diop, Επικεφαλής Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ στο LAS AIBD, ο Manel Fall, Διευθυντής Τουριστικής Προώθησης στο Υπουργείο της Σενεγάλης
Τουρισμού, ο Cheikh Diouf, Διευθυντής Υποδομής Αεροδρομίων στο Υπουργείο Μεταφορών της Σενεγάλης, ο Pierfrancesco Carino, Αντιπρόεδρος Διεθνών Πωλήσεων ITA Airways, και ο Benedetto Mencaroni, Περιφερειακός Διευθυντής γιανΑσία, Μέση Ανατολή και Αφρική της ITA Airways.


«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάζουμε την πρώτη μας απευθείας πτήση μεταξύ Ντακάρ και Ρώμης, ο δεύτερος προορισμός που εισήχθη στην αγορά της υποσαχάριας Αφρικής μέσα σε ένα μήνα», δήλωσε η Emiliana Limosani, επικεφαλής Εμπορική Υπεύθυνη  της ITA Airways και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Volare. «Αυτό είναι μέρος της συνεχούς επέκτασης του καλοκαιρινού μας δικτύου, η οποία έχει ήδη αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα κρατήσεων. Η νέα πτήση, αξιοποιώντας το ολοκαίνουργιο Το A321neo, όχι μόνο θα επεκτείνει το δίκτυό μας μεσαίων αποστάσεων, αλλά θα ενισχύσει και τις εμπορικές και πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Σενεγάλης και Ιταλίας, ενισχύοντας τόσο την ψυχαγωγική όσο και την επιχειρηματική κίνηση».

“Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που βρίσκομαι εδώ μαζί σας σήμερα για την εναρκτήρια πτήση της ITA Airways στο Ντακάρ.” δήλωσε ο Ngor Ndiaye, Πρέσβης της Σενεγάλης στην Ιταλία.

«Η Σενεγάλη και η Ιταλία διατηρούν υποδειγματικές σχέσεις στον διπλωματικό, οικονομικό, πολιτιστικό και επιστημονικό τομέα, σχέσεις που, είμαι πεπεισμένος, θα αναπτυχθούν ακόμη επιπλέον χάρη σε αυτές τις τέσσερις απευθείας πτήσεις την εβδομάδα. Χάρη στην ITA Airways, θα μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες για εμπορικές και τουριστικές ανταλλαγές».

«Η επιστροφή της εθνικής μας εταιρείας στη Σενεγάλη ενισχύει περαιτέρω τον δυναμισμό των διμερών μας σχέσεων και την προνομιακή τους φύση, που πηγάζει από μια ποικίλη και βαθιά εταιρική σχέση, καθώς και από τη σταθερότητα και το δημοκρατικό χαρακτήρα που μπορεί να καυχηθεί η Σενεγάλη», δήλωσε ο Φεντερίκο Μπερνάρντι, Επιτετραμμένος
ηης Ιταλικής Πρεσβείας στο Ντακάρ.

Η πτήση της ITA Airways προς την αφρικανική ήπειρο απογειώνεται τη θερινή περίοδο του 2024, μετά το άνοιγμα την απευθείας σύνδεση με την Άκρα τον Ιούνιο.

Η νέα πτήση θα εκτελείται σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

• Ντακάρ – Ρώμη με τέσσερις εβδομαδιαίες συχνότητες: από Ιούλιο έως Οκτώβριο, αναχώρηση από Dakar Blaise Diagne
Το αεροδρόμιο είναι προγραμματισμένο στις 23:40 (τοπική ώρα), με άφιξη στη Ρώμη Fiumicino το επόμενο πρωί στις 7:20 π.μ. (τοπική ώρα).
• Ρώμη – Ντακάρ με τέσσερις εβδομαδιαίες συχνότητες: από Ιούλιο έως Οκτώβριο, το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει αναχώρηση από τη Ρώμη Fiumicino στις 2:55 μ.μ. (τοπική ώρα) και άφιξη στη Σενεγάλη στις 6:55 μ.μ. (Τοπική ώρα).

Οι πτήσεις από και προς το Ντακάρ θα εκτελούνται με το νέο Airbus A321neo, μια νέας γενιάς, τεχνολογικά προηγμένα αεροσκάφη. Το A321neo είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος της οικογένειας Airbus A320neo και προσφέρει εξαιρετικό εύρος και απόδοση. Αποδοτικό και αθόρυβο, το νέο A321neo διαθέτει 20% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και CO2
εκπομπές ρύπων ανά κάθισμα. Είναι το πρώτο αεροσκάφος στενής ατράκτου που έχει διαμορφωθεί με τρεις ξεχωριστές καμπίνες: Business Class (12 θέσεις), Premium Economy (12 θέσεις) και Economy (141 θέσεις, συμπεριλαμβανομένων 12 αφιερωμένων Comfort).