Το ανανεωμένο μενού του εστιατορίου La Suite Lounge, στον 6ο όροφο του εμβληματικού St. George Lycabettus Lifestyle Hotel, που υπογράφει ο executive chef Στέφανος Παπανικολάου δεν είναι απλά μια κομψή παρέλαση νέων πιάτων.
Είναι η ίδια η λαογραφία της κουζίνας μας, αλλά επικαιροποιημένη. Είναι τα τοπία, οι άνθρωποι, οι μυρωδιές και τις αναμνήσεις αυτού του τόπου μέσα από τη ρετρo-φουτουριστική ματιά του chef. Με άλλα λόγια: είναι η ελληνικότητα της γεύσης remastered!
Σημασία δεν έχει σε ποιο δωμάτιό του θα ξυπνήσεις. Σημασία έχει ότι εδώ θα ξυπνήσεις με την Αθήνα εντός σου. Γιατί σε αυτή την πόλη υπάρχουν πολλά μέρη από όπου μπορείς να απολαύσεις την Αθήνα από ψηλά. Λίγα όμως μπορούν να υπερηφανευτούν ότι είναι κομμάτι της ίδιας της της ιστορίας. Και το St George Lycabettus, αν και βραβευμένο ταυτόχρονα για τη θέα του, εδώ και 50 χρόνια είναι αυτό ακριβώς: αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας και της εξέλιξης της πόλης.
Ποτέ θεατής, αλλά πάντα συν-δημιουργός της αστικής κουλτούρας δεν ακολουθεί τις τάσεις, τις θέτει… Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τώρα επιβάλλει την… αιώνια λιακάδα του αττικού ουρανού μέσα από το νέο μενού του -φρεσκαρισμένου και αισθητικά- εστιατορίου του La Suite Lounge.
Τα ολοκαίνουργια πιάτα που υπογράφει ο executive chef Στέφανος Παπανικολάου δεν είναι απλώς ένα encore στις αγαπημένες γεύσεις της ελληνικής παράδοσης. Είναι ένα remake των καλύτερων -τόσο των πιο ταπεινών, όσο και των πιο αριστοκρατικών- στιγμών της κουζίνας μας. Το χειροποίητο κριθαράκι Ταΰγετου αντικαθιστά το παγκοσμιοποιημένο ρύζι, το μπλε ελληνικό καβούρι δίνει διαστάσεις κομψότητας στη σεμνή και χαμηλών τόνων θαλασσινή μαγειρική μας, ενώ το μαύρο αρσενικό της Νάξου, ο κρόκος Κοζάνης ή η κορινθιακή σταφίδα αναλαμβάνουν να μας ξεναγήσουν στο θησαυροφυλάκιο του πλούτου της ελληνικής γης…
Και όλα αυτά μαγειρεμένα με σεβασμό μετατρέπονται σε -spoiler alert!- ακαταμάχητες γαστρονομικές προτάσεις, όπως, μεταξύ πολλών άλλων, η βελούδινη ψαρόσουπα με σαφράν, μπλε καβούρι και ρίζα μάραθου, το φιλέτο γλώσσας σε ψημένη σάλτσα λεμονιού, τηγανητή κάππαρη και textures εμπνευσμένα από την κλασική «α λα πολίτα», ή το ψητό αρνάκι με πετιμέζι, καπνιστή μελιτζάνα, τουρσί σταφίδας με κύμινο και μαύρο σκόρδο.
«Πρόθεση μου είναι να παρουσιάσω τα υλικά στην καθαρότερη μορφή τους, χρησιμοποιώντας τα ως τη βάση για να δημιουργήσω πιάτα που αφηγούνται ιστορίες παράδοσης και γεύσεις της ελληνικής κουζίνας» αναφέρει σχετικά o Στέφανος Παπανικολάου, με πορεία που περιλαμβάνει το βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin Funky Gourmet, τη haute cuisine του Soho House Berlin, και συνεργασίες με κορυφαίους σεφ όπως ο Peter Friden.
Στο La Suite Lounge, η γεύση στέκεται στο ύψος της θέας. Με την Ακρόπολη να φωτίζει τον ορίζοντα, τη θάλασσα να γνέφει από μακριά, τη νύχτα να απλώνεται μαγικά πάνω από την πόλη, και κάθε πιάτο να δημιουργεί και έναν νέο αστικό μύθο… Life is Suite, άλλωστε στο La Suite!