Το αεροδρόμιο Southend άρχισε σταδιακά να επαναλειτουργεί, λίγες ημέρες μετά τη συντριβή ιατρικού αεροσκάφους που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα.
Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Έσεξ είχαν ανασταλεί από το απόγευμα της Κυριακής, όταν το αεροσκάφος κατέπεσε λίγα μόλις λεπτά μετά την απογείωσή του.
Σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη, το αεροδρόμιο ανέφερε: «Το London Southend Airport ανοίγει σήμερα μερικώς για περιορισμένο αριθμό πτήσεων, μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα της Κυριακής και την επακόλουθη διακοπή λειτουργίας.»
«Τέσσερις πτήσεις της easyJet θα προσγειωθούν στο London Southend Airport απόψε (Τετάρτη 16 Ιουλίου). Η Eastern Airways θα πραγματοποιήσει επίσης μια κενή πτήση repositioning.»
«Η κανονική λειτουργία των αεροπορικών εταιρειών θα επανέλθει από το πρωί της Πέμπτης 17 Ιουλίου.»
Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν ένα ιατρικό αεροσκάφος, που είχε ναυλωθεί για να μεταφέρει έναν ασθενή στο Ηνωμένο Βασίλειο για θεραπεία, συνετρίβη εντός των ορίων του αεροδρομίου λίγο μετά την απογείωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής είχε ήδη αποβιβαστεί και το αεροπλάνο, μήκους 12 μέτρων, επέστρεφε στη βάση του στην Ολλανδία.
Από τη συντριβή έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα: δύο Ολλανδοί πιλότοι, μια νοσηλεύτρια και ένας γιατρός. Οι αναφορές κατονομάζουν τη νοσηλεύτρια ως τη 31χρονη Maria Fernanda Rojaz Ortiz, γερμανικής υπηκοότητας με καταγωγή από τη Χιλή, και τον γιατρό ως τον 46χρονο Γερμανό Dr Matthias Eyl.
Η ανακοίνωση του αεροδρομίου πρόσθεσε: «Οι σκέψεις μας παραμένουν με τις οικογένειες και τους φίλους όσων έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους την Κυριακή.»
«Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, συνεχίσαμε να στηρίζουμε την ομάδα διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων στο έργο της.»
























