Το αεροδρόμιο του Όσλο στη Νορβηγία έκλεισε προσωρινά, καθώς οι αρχές τέθηκαν σε συναγερμό μετά την εμφάνιση ενός drone κοντά στον χώρο του αερολιμένα, σύμφωνα με τον διαχειριστή Avinor.
«Ένα ή περισσότερα αεροσκάφη περίμεναν στον αέρα μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Κανένα αεροσκάφος δεν αναχώρησε για εναλλακτικά αεροδρόμια», δήλωσε εκπρόσωπος της Avinor, όπως μετέδωσε το Reuters.
Η αστυνομία ανέφερε στο νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων ότι γύρω στα μεσάνυχτα ένας πιλότος της Norwegian Air νόμιζε ότι είδε τρία έως πέντε drones κατά την προσέγγιση του αεροδρομίου.
Η Avinor ξεκαθάρισε ότι δεν καταγράφηκαν περαιτέρω διαταραχές στην εναέρια κυκλοφορία.
Το NTB ανέφερε, επικαλούμενο τις αστυνομικές αρχές, ότι η παρατήρηση των drones παραμένει ανεπιβεβαίωτη.
Τις τελευταίες εβδομάδες, η ευρωπαϊκή αεροπορία έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπη με χάος λόγω θεάσεων drones και εισβολών στον εναέριο χώρο, με περιστατικά σε αεροδρόμια όπως αυτά της Κοπεγχάγης, του Όσλο και του Μονάχου.