Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Πιτ Χέγκσεθ, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τετάρτη (15/10), εξαιτίας ρωγμής που εντοπίστηκε στο παρμπρίζ, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Πενταγώνου.
«Το αεροπλάνο προσγειώθηκε ακολουθώντας τις καθιερωμένες διαδικασίες και όλοι οι επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Χέγκσεθ, είναι ασφαλείς» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Σον Παρνέλ, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
Ο Χέγκσεθ βρισκόταν καθ’ οδόν προς την Ουάσινγκτον, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, όπου είχε πραγματοποιήσει σειρά επαφών με ομολόγους του στο πλαίσιο συμμαχικών συνομιλιών.
Δεν είναι η πρώτη φορά που στρατιωτικό αεροσκάφος μεταφέροντας υψηλόβαθμους αξιωματούχους αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το αεροπλάνο του Υπουργού Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, αναγκάστηκε να επιστρέψει εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον έπειτα από μηχανολογική βλάβη.























