Ένα σοβαρό αεροπορικό περιστατικό σημειώθηκε Δευτέρα (17/11) στο νότιο τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όταν το αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Ορυχείων, Λουίς Γουατούμ Καμπάμπα, και μέλη της αποστολής του, βγήκε από τον διάδρομο και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες.
Παρά το μέγεθος του συμβάντος, όλοι οι επιβάτες κατάφεραν να σωθούν.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον σύμβουλο επικοινωνίας του υπουργού, Ισαάκ Νιέμπο, «το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα Κινσάσα όταν ξέφυγε από τον διάδρομο κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Κολουεζί, στην επαρχία Λουαλαμπά». Ο ίδιος ανέφερε επίσης πως «λίγο αργότερα, το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες».
Όπως διευκρίνισε ο Νιέμπο, περίπου 20 επιβάτες απομακρύνθηκαν εγκαίρως από το αεροπλάνο πριν αυτό παραδοθεί στις φλόγες, αν και οι αποσκευές υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Η αποστολή είχε προορισμό το Κολουεζί, όπου ο υπουργός θα επισκεπτόταν το ορυχείο Καλόντο, στο οποίο 32 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα το Σάββατο.
Στο μεταξύ, η χώρα παραμένει συγκλονισμένη από ένα ακόμη τραγικό περιστατικό, αυτή τη φορά σε ορυχείο κοβαλτίου στην ίδια περιφέρεια, όπου δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν. Οι εικόνες της κατάρρευσης εξωτερικής γέφυρας, που δεν άντεξε το βάρος του πλήθους, προκαλούν σοκ και θλίψη.






















