Σημαντική αύξηση καταγράφει η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας, το οποίο αναδεικνύεται σε περιφερειακό κόμβο με ξεκάθαρη αναπτυξιακή προοπτική.
Κατά τον Δεκέμβριο του 2025, το αεροδρόμιο εξυπηρέτησε 8.481 επιβάτες, παρουσιάζοντας άνοδο 42,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Fraport Greece, που έχει τη διαχείριση του αεροδρομίου, η ενίσχυση αυτή προέρχεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από την εγχώρια κίνηση. Συγκεκριμένα, οι πτήσεις εσωτερικού σημείωσαν αύξηση 42,3%, ενώ η διεθνής κίνηση παραμένει περιορισμένη και χαρακτηρίζεται από μεταβλητότητα.
Αύξηση καταγράφεται και στον αριθμό των πτήσεων, καθώς τον Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκαν 139 κινήσεις, ενισχυμένες κατά 19,8% σε ετήσια βάση. Θετική ήταν η συμβολή τόσο των πτήσεων εσωτερικού όσο και των διεθνών, στοιχείο που αποτυπώνει τον ενισχυμένο ρόλο της Καβάλας στη σύνδεση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.
Σε ετήσια βάση, τα δεδομένα επιβεβαιώνουν τη σταθερά ανοδική πορεία. Συνολικά το 2025, το αεροδρόμιο της Καβάλας διακίνησε 318.864 επιβάτες, αριθμός αυξημένος κατά 8,4% σε σχέση με το 2024. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η άνοδος της εγχώριας κίνησης κατά 32,1%, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία του αεροδρομίου για την εσωτερική συνοχή και την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.





















