Κατά τη διάρκεια της αποβίβασής της από αεροσκάφος στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μία 67χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της, έπειτα από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη (26/02), όταν η γυναίκα, άτομο με αναπηρία (ΑμεΑ), έφτασε στην Αθήνα με νυχτερινή πτήση από την Κεφαλονιά. Στο πλαίσιο της ειδικής υπηρεσίας υποβοηθούμενης αποβίβασης, με τη χρήση ειδικού αναβατήρα, η ίδια και ο συνοδός της έπεσαν από μικρό ύψος, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της 67χρονης.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλήρωμα του ΕΚΑΒ που εδρεύει στον αερολιμένα, παρέχοντάς της τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

Το συμβάν βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές.

 

Συλλυπητήρια από τον ΔΑΑ και έναρξη έρευνας

Με ανακοίνωσή του για το τραγικό περιστατικό της Πέμπτης, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τους οικείους της επιβάτιδος.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΔΑΑ, «το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη χρήση ανυψωτικού μηχανήματος εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία ή/και μειωμένη κινητικότητα, το οποίο χειρίζεται ο πάροχος της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Τραυματίστηκαν η επιβάτης και ο εργαζόμενος και στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ. Η επιβάτης διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”, όπου δυστυχώς κατέληξε ενώ ο εργαζόμενος παρελήφθη για περαιτέρω ιατρική αξιολόγηση.

Έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία διερεύνησης από τις αρμόδιες αρχές σε συνεργασία με τον συγκεκριμένο πάροχο, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού».