Σε μια κίνηση ενίσχυσης της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των αεροδρομίων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει πράκτορες της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) τη Δευτέρα (23/03), με στόχο να υποστηρίξουν το έργο της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών (TSA).

Μέσω ανάρτησής του στο Truth Social, υπογράμμισε τη σημασία της παρέμβασης, δηλώνοντας: «Τη Δευτέρα, η ICE θα πάει στα αεροδρόμια για να βοηθήσει τους θαυμάσιους Πράκτορές μας της TSA που παρέμειναν στη δουλειά».

Ήδη από το Σάββατο, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσει στην ανάπτυξη δυνάμεων της ICE στα αεροδρόμια τη Δευτέρα (23/03), σε περίπτωση που οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο δεν εγκρίνουν άμεσα τη χρηματοδότηση για την ασφάλεια των αερομεταφορών.

Την ίδια ώρα, οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί να αναμένουν αυξημένους χρόνους αναμονής κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς σημαντικός αριθμός εργαζομένων της TSA παραμένει εκτός εργασίας λόγω της μερικής αναστολής λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η οποία ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου.