Ισλανδία με όλα τα έξοδα πληρωμένα για τον «χειρότερο» φωτογράφο..

Μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη καμπάνια παρουσιάζει η Icelandair, η οποία απευθύνει πρόσκληση σε άτομα χωρίς φωτογραφική εμπειρία να διεκδικήσουν ένα δεκαήμερο ταξίδι στην Ισλανδία, με πλήρως καλυμμένα έξοδα και αμοιβή που μπορεί να φτάσει έως περίπου 43.000 ευρώ.

Η κεντρική ιδέα της καμπάνιας βασίζεται στην πρόκληση να αποδειχθεί ότι ακόμη και οι πιο «αδέξιοι» χειριστές κάμερας μπορούν να αποτυπώσουν εντυπωσιακές εικόνες σε ένα τοπίο όπως αυτό της Ισλανδίας.

Σε μια εποχή όπου η φωτογραφία έχει γίνει καθημερινή συνήθεια μέσω των smartphones, η εταιρεία επιχειρεί να αναδείξει ότι τα συνηθισμένα λάθη —όπως θολές λήψεις ή λάθος κάδρο— δεν στερούν απαραίτητα την ομορφιά της εικόνας.

Όπως σημειώνει το Euronews, η Icelandair αναζητά ουσιαστικά τον «πιο κακό φωτογράφο», στο πλαίσιο μιας καμπάνιας που στηρίζεται στην ιδέα ότι το φυσικό τοπίο της χώρας δύσκολα μπορεί να αποτυπωθεί άσχημα.

Ο επιλεγμένος συμμετέχων θα ταξιδέψει για περίπου 10 ημέρες στην Ισλανδία, με πλήρη κάλυψη μεταφοράς, διαμονής και δραστηριοτήτων, ενώ θα λάβει και την προβλεπόμενη αμοιβή για το περιεχόμενο που θα δημιουργήσει.

Βασική προϋπόθεση αποτελεί η απουσία επαγγελματικής εμπειρίας στη φωτογραφία, καθώς στόχος είναι η παραγωγή αυθεντικού και μη επεξεργασμένου υλικού. Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των 21 ετών, να διαθέτουν έγκυρο διαβατήριο και δυνατότητα ταξιδιού σε Ισλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, ζητείται άνεση μπροστά στην κάμερα και διάθεση συμμετοχής σε υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πεζοπορίες και εξερεύνηση φυσικών τοπίων.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως τα τέλη Απριλίου μέσω της ειδικής ιστοσελίδας της καμπάνιας, με τους ενδιαφερόμενους να καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τις φωτογραφικές τους ικανότητες, ενώ μπορούν προαιρετικά να ενισχύσουν την υποψηφιότητά τους με σύντομο βίντεο παρουσίασης.