Η Ryanair τοποθετήθηκε επίσημα για το περιστατικό που σημειώθηκε σε πτήση της από τη Θεσσαλονίκη προς το Μέμινγκεν της Γερμανίας, όταν παράθυρο επιβατών αποκολλήθηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός επιβάτη.
Σε ανακοίνωσή της, η αεροπορική εταιρεία αναφέρει ότι το συμβάν σημειώθηκε την Παρασκευή (10/07), λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους, το οποίο επέστρεψε προληπτικά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
«Μια πτήση της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη προς το Μέμινγκεν την Παρασκευή το πρωί (10 Ιουλίου) επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη λίγο μετά την απογείωση, όταν ένα παράθυρο επιβατών αποκολλήθηκε εν πτήσει. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά και οι επιβάτες επέστρεψαν στον τερματικό σταθμό», αναφέρει η εταιρεία.
Όσον αφορά τον επιβάτη που τραυματίστηκε, η Ryanair επισημαίνει ότι του παρασχέθηκε άμεσα η απαραίτητη φροντίδα μετά την προσγείωση.
«Ένας επιβάτης ζήτησε και έλαβε ιατρική βοήθεια στο έδαφος στη Θεσσαλονίκη. Προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση, κινητοποιήθηκε αεροσκάφος για να μεταφέρει τους επιβάτες στο Μέμινγκεν, το οποίο αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη στις 9:53 τοπική ώρα σήμερα το πρωί», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Η εταιρεία δεν προχώρησε σε περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τα αίτια του περιστατικού, ενώ το συμβάν αναμένεται να διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές.






















