Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ενισχύει τη δικτύωσή του στην Αυστραλία, με την Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστραλίας να συμμετέχει στο Council of Australian Tour Operators, φορέα που αποτελεί τμήμα της Australian Travel Industry Association.

Η σχετική απόφαση εγκρίθηκε στις 7 Αυγούστου και προβλέπει τη συμμετοχή της Υπηρεσίας στον φορέα από τον Αύγουστο του 2026 έως και τον Μάρτιο του 2027.

Η πρωτοβουλία ενισχύει την παρουσία της Ελλάδας σε μια μακρινή αλλά σημαντική αγορά εισερχόμενου τουρισμού, προσφέροντας στον ΕΟΤ άμεση επαφή με το οργανωμένο ταξιδιωτικό δίκτυο της Αυστραλίας και καλύτερη εικόνα για τις τάσεις που διαμορφώνουν τη ζήτηση.

Πληροφόρηση για την αυστραλιανή αγορά

Σύμφωνα με την απόφαση, η συμμετοχή στο Council of Australian Tour Operators θεωρείται σημαντική, καθώς παρέχει πρόσβαση σε επικαιροποιημένα δεδομένα και στατιστικά στοιχεία για την τουριστική αγορά της Αυστραλίας. Παράλληλα, επιτρέπει την παρακολούθηση διεθνών τουριστικών τάσεων, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν στον σχεδιασμό των δράσεων του Οργανισμού.

Η κίνηση εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική εξωστρέφειας του ελληνικού τουρισμού και στην ανάπτυξη συνεργασιών με επαγγελματίες και εξειδικευμένους φορείς του ταξιδιωτικού κλάδου στο εξωτερικό, στο πλαίσιο και του Marketing Plan Ελληνικού Τουρισμού 2025-2028.

Στόχος η ενίσχυση της παρουσίας στην Αυστραλία

Η μεγάλη γεωγραφική απόσταση από την Ελλάδα καθιστά την αυστραλιανή αγορά διαφορετική από τις βασικές ευρωπαϊκές αγορές του ελληνικού τουρισμού. Ως εκ τούτου, η συστηματική επαφή με tour operators που διαμορφώνουν και προωθούν ταξιδιωτικά πακέτα αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Μέσω της συμμετοχής του στον αυστραλιανό φορέα, ο ΕΟΤ αποκτά ένα επιπλέον κανάλι επαγγελματικής δικτύωσης και πληροφόρησης, σε μια περίοδο έντονου διεθνούς ανταγωνισμού για την προσέλκυση ταξιδιωτών μεγάλων αποστάσεων.

Η συμμετοχή καλύπτει οκτάμηνη περίοδο, έως τον Μάρτιο του 2027, ενισχύοντας την ενεργή παρουσία του ΕΟΤ στην αυστραλιανή ταξιδιωτική αγορά και τα εργαλεία που διαθέτει για την προσέγγιση και κατανόησή της.