Με θετικά νέα επέστρεψε από το Παρίσι η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IFTM TOP RESA” (15-17.09), στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής για το 2026.
Η Transavia France ανακοίνωσε την επέκταση του πτητικού της προγράμματος προς την Κρήτη και κατά τη χειμερινή περίοδο, συνδέοντας απευθείας το Παρίσι (ORLY) με το Ηράκλειο. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έως και τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα, με έναρξη από τα τέλη Οκτωβρίου 2026. Η παρουσία της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας στο Ηράκλειο και τους χειμερινούς μήνες ενισχύει τη συνδεσιμότητα Ελλάδας και Γαλλίας, δίνοντας παράλληλα νέα ώθηση στον τουρισμό της Κρήτης εκτός της υψηλής περιόδου.
Η IFTM TOP RESA αποτελεί τη σημαντικότερη έκθεση για τους επαγγελματίες του τουρισμού στη Γαλλία και φέτος συγκέντρωσε 1.650 εκθέτες από 177 χώρες και περισσότερους από 32.000 επαγγελματίες επισκέπτες. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων και πλατφορμών, δημοσιογράφους και επηρεαστές της κοινής γνώμης.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η υλοποίηση ταξιδιών εξοικείωσης (press/fam trips), η ενίσχυση της προβολής της Κρήτης μέσω καμπανιών στα μέσα επικοινωνίας, καθώς και η περαιτέρω εκπαίδευση στελεχών ταξιδιωτικών γραφείων μέσω webinars.
Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι, όπου ο Πρέσβης Ιωάννης-Μιλτιάδης Νικολαΐδης ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, στους προσκεκλημένους δημοσιογράφους και επαγγελματίες του τουρισμού τη χειμερινή αεροπορική σύνδεση Παρίσι – Ηράκλειο.
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Ηρακλείου Ελένη Βουγιουκαλάκη και το στέλεχος του Τμήματος Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Αλεξάνδρα Γλυκάκη.
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε:
«Οι Γάλλοι στην Κρήτη, το 2026 θα ξεπεράσουν τις 500.000 αφίξεις για πρώτη φορά και το 2027 αναμένεται, ξανά ανοδικό!! Η Transavia, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, θα πραγματοποιήσει εντός Οκτωβρίου δύο (2) ταξίδια εξοικείωσης, καθώς προγραμματίζει κατά τη χειμερινή περίοδο έως (4) πτήσεις την εβδομάδα από το Παρίσι απευθείας προς το Ηράκλειο. Έτσι, ο στόχος του 12μηνου αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά και για τον κύριο Γαλλικό αερομεταφορέα.
Πολύ σημαντικό είναι το ότι αυτό που θα παρουσιάσουμε στα ταξίδια εξοικείωσης θα πρέπει να μπορούν να το βρουν και τον χειμώνα οι επισκέπτες μας. Πανηγυρίζει η Ποικιλόμορφη και η Συνεργατική Κρήτη Παντού!!»





















