Πρεμιέρα αναμένεται να κάνουν μέσα στη νέα χρονιά οι πτήσεις μεταξύ Βρετανίας και ΗΠΑ για λιγότερες από 60 λίρες, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα χαμηλού κόστους Norwegian Air.

Όπως αναφέρει η Independent, η Norwegian αναμένεται να ξεκινήσει ένα δρομολόγιο από το Εδιμβούργο προς δευτερεύοντες αερολιμένες στη Νέα Υόρκη για μόλις £56 από το καλοκαίρι του 2017.

Η απότομη 50% πτώση των τιμών θα κάνουν τα συγκεκριμένα εσιτήρια τα πιο φθηνά στην υπερατλαντική αγορά.

Ο Bjorn Kjos, διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα χαμηλού κόστους, δήλωσε σε εφημερίδα πως η αεροπορική εταιρεία, η οποία έχει την έδρα της στο Όσλο, επενδύει σε νέα αεροσκάφη που θα είναι φθηνότερα και πιο αποδοτικά.

“Τα αεροπλάνα μας έχουν μεγάλη αυτάρκεια σε καύσιμα. Έχουμε ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο από άλλες αεροπορικές εταιρείες”, είπε ο κ Kjos.

“Το Boeing 737MAX έχει ένα πολύ σύγχρονο κινητήρα, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να πάει σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Επίσης, θα ταξιδεύουμε σε δευτερεύοντα αεροδρόμια στη Νέα Υόρκη (όχι στο JFK). Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πληρώνουμε τόσο πολλά χρήματα και θα μπορούμε να χρεώσουμε φθηνότερα εισιτήρια», πρόσθεσε.

Παρά το γεγονός ότι η αεροπορική εταιρεία έχει τη βάση της στο Ηνωμένο Βασίλειο στο αεροδρόμιο Gatwick, οι νέες πτήσεις χαμηλού κόστους θα είναι διαθέσιμες μόνο από το Εδιμβούργο.

Οι επιβάτες θα πρέπει επίσης να πληρώσουν για επιπλέον παροχές, όπως το check-in των αποσκευών και τα γεύματα.