Η Αθήνα είναι ένας από τους έξι νέους προορισμούς που η ΤΑΡ Portugal ξεκινά αυτό το καλοκαίρι, μαζί με το Μάντσεστερ, τη Βιέννη, το Ντουμπρόβνικ, τη Μπορντό και το Ντίσελντορφ.

Ξεκινώντας στις 5 Ιουνίου με απευθείας πτήσεις πέντε φορές την εβδομάδα, η ΤΑΡ Portugal θα συνδέει την Αθήνα με τον κόμβο της Λισαβόνας, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό σημαντικά τις ευκαιρίες αύξησης της τουριστικής και επιχειρηματικής κίνησης προς την Ελλάδα και προς την Πορτογαλία.

Η TAP Portugal θα εκτελεί τo δρομολόγιο αυτό με πτήσεις κοινού κωδικού (code-share) σε συνεργασία με την Aegean Airlines προσθέτοντας μια απ΄ευθείας πτήση στις ήδη υπάρχουσες, κοινού κωδικού επίσης, με ανταποκρίσεις μέσω Ρώμης, Μιλάνου,  Φρανκφούρτης, Μονάχου, Μαδρίτης και Βαρκελώνης τις οποίες και οι δύο εταιρίες προωθούν από κοινού στην Ελληνική και Πορτογαλική αγορά.

Η TAP Portugal προσφέρει από τη Λισαβόνα 74 απευθείας πτήσεις κάθε εβδομάδα σε εννέα προορισμούς στη Βραζιλία καθώς επίσης προς το Καράκας, τη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και προς ένα μεγάλο δίκτυο στην Αφρική.

Επιπρόσθετα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι πτήσεις κοινού κωδικού της TAP Portugal και της AEGEAN θα περιλαμβάνουν μέσω Αθήνας πτήσεις προς Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο, Θεσσαλονίκη και Λάρνακα.