Η Etihad Airways έχει επιλέξει την εταιρεία Panasonic Avionics για την παροχή των συστημάτων διασκέδασης και την συνδεσιμότητα εν ώρα πτήσης, συμπεριλαμβανομένων της γρήγορης σύνδεσης Internet και της ζωντανής τηλεόρασης, για όλα τον στόλο ευρείας ατράκτου της εταιρείας που εκτελούν πτήσεις μακράς διάρκειας.

Ο James Hogan, Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways, και ο Paul Margis Γενικός Διευθυντής της Panasonic Avionics, υπέγραψαν την επιστολή προθέσεως για 10 ετή αποκλειστική συμφωνία για την ψυχαγωγία και την ολοκληρωμένη λύση επικοινωνιών (IFEC) εντός του αεροσκάφους, καθώς και για την υπηρεσία Κινητού Τηλεφώνου σε συνεργασία με την AeroMobile.

Η συμφωνία υπολογίζεται σε πάνω από US$ 1 δισεκατομμύρια σε τιμές καταλόγου και περιλαμβάνει συμφωνία για την πλήρη παροχή υπηρεσιών συντήρησης.

Η Etihad Airways και η Panasonic, σχεδιάζουν ένα πλάνο για να εγκαταστήσουν τα συστήματα της Panasonic eX2 και eX3 IFEC σε 100 νέα αεροσκάφη, επιπρόσθετα στα 16 αεροσκάφη που ήδη διαθέτουν το σύστημα eX2.

Υπό την συμφωνία αυτή, η Etihad Airways θα εγκαταστήσει το σύστημα eX2 της Panasonic στα καινούργια αεροσκάφη Airbus A380s, Boeing 787s, και Boeing 777-300Ers, και θα χρησιμοποιήσει το σύστημα eX3 της Panasonic για τα καινούργια αεροσκάφη Airbus A350.

Η συμφωνία περιλαμβάνει ακόμα την εγκατάσταση της υπηρεσίας Panasonic Global Communications Suite, η οποία παρέχει γρήγορη σύνδεση στο Internet, υπηρεσία για τα κινητά τηλέφωνα και το περιεχόμενο της ζωντανής τηλεόρασης, σε όλον τον υπάρχον στόλο της Etihad Airways και τα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου που είναι προς παράδοση.

Ο κ. Hogan τόνισε: «Είναι πολύ βασικό το ότι προσφέρουμε στους επισκέπτες μας την πιο ενδιαφέρουσα και δυναμική ψυχαγωγία εν ώρα πτήσης- ειδικά στις πτήσεις μακράς διάρκειας. Περάσαμε μέσα από μια ολοκληρωμένη τεχνική και εμπορική αξιολόγηση για το τι υπήρχε στην αγορά. Η Panasonic θα στηρίξει την δέσμευση της Etihad Airways να παρέχει ένα σύστημα το οποίο θα μας επιτρέπει να παραμείνουμε στην κορυφή του πολύ σημαντικού αυτού τομέα».

Ο κ. Margis δήλωσε: « Μας τιμά ιδιαίτερα που έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε με μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες σε μια από τις ολοκληρωμένες λύσεις επικοινωνιών IFEC για τα αεροσκάφη της, συμπεριλαμβανομένων των καινούργιων αεροσκαφών Boeing 787 και Airbus A380. Η Etihad Airways είναι πολύ σημαντικός και πολύτιμος πελάτης της Panasonic, και ανυπομονούμε να παραδώσουμε μια ασυμβίβαστη λύση επικοινωνιών IFEC και υπηρεσία συνδεσιμότητας εν πτήση η οποία θα προσφέρει τους πελάτες μια απαράμιλλη εμπειρία ψυχαγωγίας.