Την παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων έως τις 11:00 το πρωί της  ερχόμενης  Παρασκευής, αποφάσισαν οι ελεγκτές εδάφους του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Fraport AG και συνολικά προβλέπεται να ακυρωθεί το 20% των πτήσεων προς και από το αεροδρόμιο, που είναι το 3ο μεγαλύτερο από πλευράς δραστηριότητας στην Ευρώπη, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα είχαν ακυρωθεί περισσότερες από 187 από τις 1.200 πτήσεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα.

Οι ελεγκτές, οι μισθοί των οποίων για το 2011 κυμαίνονταν μεταξύ 42.000-69.200 ευρώ το χρόνο, ζητούν αυξήσεις 25-50%, μπόνους ύψους άνω του 10% και μείωση των ωρών εργασίας κατά 9-13%.

«Λυπόμαστε πολύ που αναγκαζόμαστε να λάβουμε νέα μέτρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο GdF το οποίο βρίσκεται σε σύγκρουση με την Fraport, τη διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου. «Η αδιάλλακτη στάση της Fraport AG δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε τον αγώνα με όσα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας», προσθέτουν οι συνδικαλιστές.

Την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή οι ελεγκτές έκαναν στάσεις εργασίας, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν συνολικά 452 πτήσεις, οι περισσότερες της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa.