Την άμεση μεταφορά τμήματος των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, με στόχο να μειώσει το κόστος του ανθρώπινου δυναμικού της, αποφάσισε η διοίκηση της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας  Air Méditerranée.

Η κίνηση αυτή, που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο χρόνο και υλοποιείται τώρα, αποτελεί προειδοποιητικό μήνυμα για τις μελλοντικές εξελίξεις στην αεροπορική αγορά της Γαλλίας, αλλά και μια αχτίδα ελπίδας για την Ελλάδα, καθώς αναδεικνύεται ελκυστικότερη χάρη στο χαμηλότερο κόστος του προσωπικού.

Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία η Air Méditerranée σχεδιάζει να προσλάβει νέο προσωπικό στην Ελλάδα, ενώ μεταφέρει πέντε από τα 10 jet του στόλου της στην ελληνική θυγατρική της, Hermes Airlines, η οποία δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του περασμένου έτους. Τον Απρίλιο, η Hermes Airlines θα ξεκινήσει πτήσεις προς Γαλλία, το Ισραήλ και την Ιταλία από το Ηράκλειο και τη Ρόδο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη πρόσληψη νέων υπαλλήλων με συμβάσεις ύψους  900 ευρώ ανά μήνα, σύμφωνα με τους μισθούς στην Ελλάδα, οι οποίοι και είναι χαμηλότεροι από τους μισθούς στη Γαλλία κατά 30%

Το σχέδιο απολύσεων εγκρίθηκε από το γαλλικό Υπουργείο Εργασίας επιτρέποντας στην εταιρεία να προχωρήσει με τα σχέδιά της, παρά τις εκκλήσεις  προς την κυβέρνηση και τις προειδοποιήσεις των συνδικάτων για απεργία. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Antoine Ferretti αρνείται ότι προσφέρθηκαν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα στους 85 απολυθέντες στη Γαλλία, όπως και ότι θα υπάρξει περικοπή μισθών στην ελληνική μονάδα. «Η γαλλική αγορά βρίσκεται σε ύφεση. Παραμένοντας στο πλαίσιο αυτό είναι πολύ επικίνδυνο», πρόσθεσε δίδοντας μια περαιτέρω διάσταση στους λόγους μεταφοράς της εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι η Air Méditerranée, είναι ένας μεταφορέας charter που εδρεύει κοντά στην Τουλούζη, πετά σε προορισμούς όπως η Αίγυπτος και η Τουρκία και το ελληνικό προσωπικό της ξεπερνάει τα 100 άτομα με προοπτική να αυξηθεί λόγω των τελευταίων εξελίξεων.