Με το αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας στην Ιταλία θα συνδεθούν έξι νησιωτικές περιοχές και μια ηπειρωτική πόλη της Ελλάδας, καθώς η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Volotea Ailrlines ανακοίνωσε την έναρξη τσάρτερ πτήσεων ανάμεσα στις δυο χώρες. Πρόκειται για τους προορισμούς Κέρκυρα, Ηράκλειο, Κω, Μύκονο, Ρόδο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη.

Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι διαθέτει περιορισμένο εισιτήριων προς πώληση για μια απλή πτήση στην τιμή των 19 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των φόρων, ενώ κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να να κλείσει μόνο μέσω του ηλεκτρονικού ιστοτόπου της εταιρείας (volotea.com). Η περίοδος χρήσεως των εισιτηρίων εκτείνεται σε όλη τη θερινή περίοδο και οι πτήσεις ξεκινούν- ανάλογα τη διαδρομή- από τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα τα αρχικά δρομολόγια ξεκινούν για:

  • Θεσσαλονίκη: από 2 Ιουνίου, κάθε Τρίτη  και Σάββατο.
  • Κέρκυρα: από 24 Ιουνίου, κάθε Τετάρτη και Κυριακή.
  • Ηράκλειο: από 17 Ιουλίου, κάθε Τρίτη και Σάββατο.
  • Κως: από 16 Ιουλίου, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή.
  • Μύκονος: από 25 Ιουνίου, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη.
  • Ρόδος: από 15 Ιουνίου, κάθε Πέμπτη και Κυριακή.
  • Σαντορίνη: από 18 Ιουλίου, κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Μαζί με τη Θεσσαλονίκη-Βενετία, στην ελληνική ηπειρωτική χώρα, η Volotea γίνεται η κορυφαία αεροπορική εταιρεία στον αριθμό των προορισμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βενετία.

Πρώτη βάση η Βενετία

Η Volotea, η νέα ευρωπαϊκή χαμηλού κόστους αερομεταφορέας που συγκεντρώνει τη δραστηριότητά της στις πτήσεις μεταξύ μεσαίου μεγέθους πόλεις, επέλεξε το αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας ως πρώτη βάση λειτουργίας της, ξεκινώντας από φέτος την άνοιξη. Αρχικά θα χρησιμοποιεί ένα Boeing 717 με 125 θέσεις προκειμένου να εξυπηρετήσει ένα ευρύ δίκτυο εσωτερικών και διεθνών προορισμών.
Η εταιρεία έχει ιδρυθεί από τους Carlos Muñoz και Lázaro Ros, συνιδρυτές της Vueling Airlines (η τρίτη μεγαλύτερη   αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης σήμερα), οι οποίοι κατέχουν αντίστοιχα τις θέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου και Γενικού Διευθυντή.

Η Volotea έχει εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση από τους ιδρυτές  και από τις τρεις εταιρείες ιδιωτών επενδυτών: CCMP Capital Advisors,  Axis Participaciones Empresariales και Sinaer Inversiones,