Με μεγάλη χαρά, το αεροδρόμιο για ακόμη μια φορά ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Εθνικό Θέατρο στους χώρους του, με το έργο «Μπουμπούκι τριαντάφυλλο».


Πρόκειται για μία ολοκαίνουργια παράσταση που διηγείται τις περιπέτειες ενός μικρού μπουμπουκιού που…«θα προτιμούσε να είναι πουλί ή, έστω, αεροπλάνο!»


Το «Μπουμπούκι τριαντάφυλλο», θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου, σε 45 παιδάκια από το 1ο νηπιαγωγείο Κορωπίου, που θα επισκεφθούν το αεροδρόμιο, στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών ξεναγήσεων στους χώρους του.


Η παράσταση την οποία παιδιά και εκπαιδευτικοί έχουν αγκαλιάσει πολύ ζεστά, δημιουργήθηκε για να μεταφέρεται στα νηπιαγωγεία και να μεταμορφώνει το σχολικό περιβάλλον σε τόπο παραμυθένιο: Με εργαλεία το παιχνίδι των ρόλων, τις μεταμορφώσεις, τη διάδραση, το τραγούδι και την αφήγηση, χτίζεται ένα συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα, πολύ πιο κοντά στο παιδικό παιχνίδι παρά σε ένα θέαμα. Για 45 λεπτά, η ηθοποιός Ελενα Μαρσίδου, με πολύχρωμα σκηνικά αντικείμενα, κούκλες και ένα ευφάνταστο σκηνικό-κοστούμι, ζωντανεύει το παραμύθι, εμπλέκοντας τους μικρούς θεατές στη θεατρική πράξη.


Κείμενο: Μαρία Παπαλέξη
Σκηνοθεσία – Εικαστική σύνθεση: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη
Ερμηνεύει η Έλενα Μαρσίδου


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε χώρο ελεύθερης πρόσβασης, επίπεδο Αναχωρήσεων, Είσοδος 1.