Την  έναρξη δρομολογίων Βιέννη – Καλαμάτα από τις 20 Μαΐου ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Lauda air, στο πλαίσιο εκδήλωσης-παρουσίασης της Μεσσηνίας ως νέο ποιοτικό και ελκυστικό προορισμό, στο αυστριακό κοινό, που πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βιέννη στις 20 Μαρτίου.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, το Costa Navarino και την Lauda air (austrian airlines group),  με την αμέριστη στήριξη του Έλληνα Πρέσβη στην Αυστρία κ. Θεμιστοκλή Δημίδη. Οι Διευθυντές των μεγαλύτερων αυστριακών Tour Operator και πλήθος δημοσιογράφων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που προσφέρει η Μεσσηνία ως τουριστικός προορισμός και να συζητήσουν τρόπους για την περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή της στην Αυστρία.

Η Διευθύντρια της Lauda air  κα. Doris Koepf Zsankovitsch ανέφερε ότι η Καλαμάτα αποτελεί τον 19ο  ελληνικό προορισμό της εταιρείας, μετά τη γραμμή Βιέννη – Βόλος που εγκαινιάστηκε πέρυσι και αποτελεί απόδειξη εμπιστοσύνης στο ελληνικό τουριστικό προϊόν και τη χώρα μας.