Σε έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς επιχειρηματικής στρατηγικής θα συμμετάσχει ομάδα Ελλήνων φοιτητών, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Κίεβο της Ουκρανίας, στο Διεθνή Τελικό Global Management Challenge που θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Απριλίου 2012 στo Κίεβο της Ουκρανίας.


Η ομάδα που ανακυρήχθηκε ήδη και θα συμμετάσχει στον Διεθνή Τελικό του GMC θα ταξιδέψει με τα φτερά της Lufthansa, η οποία τηρεί τη δέσμευσή της για την υποστήριξη σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων, καθώς και δραστηριοτήτων που στηρίζουν την εκπαίδευση και την εξέλιξη των νέων, προσφέροντας τα αεροπορικά εισιτήρια μετάβασης στο Κίεβο.


To Global Management Challenge (www.worldgmc.com) ξεκίνησε πριν από 33 χρόνια, αναπτύσσεται δυναμικά και σήμερα καταγράφει συμμετοχή 35 χωρών. Διεξάγεται στο διαδίκτυο (www.worldgmc.com/gr) και βασίζεται σε ένα σύγχρονο, πολυδιάστατο πρόγραμμα προσομοίωσης στο οποίο ομάδες φοιτητών και στελεχών διοικούν εικονικές επιχειρήσεις σε μια ζωντανή, διαδραστική αγορά στο διαδίκτυο. Στην Ελλάδα το GMC διοργανώνεται με επιτυχία τα τελευταία 7 χρόνια και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού.


Το Global Management Challenge προσελκύει κάθε χρόνο το πιο δυναμικό κοινό φοιτητών από ελληνικά Πανεπιστήμια καθώς και ελληνες φοιτητές του εξωτερικού, δίχως οικονομική επιβάρυνση καθώς το πρόγραμμα στηρίζεται οικονομικά από επιχειρήσεις και οργανισμούς.