Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης, τονίζει τη σημασία της αεροπορικής πολιτικής για την βοήθεια στην ανάπτυξη του τουρισμού για την Ελλάδα.


Δύο βασικούς πυλώνες της πολιτικής του υπουργείου, το θέμα της ασφάλειας των πτήσεων και της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, βλέπει ο Υπουργός.


Για το πρώτο, ο κ. Βορίδης προανήγγειλε την αναβάθμιση του συστήματος ελέγχου Pallas, που θα οδηγήσει σε συμμόρφωση προς τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει την αποδοτικότητα στη διαχείριση του εναέριου χώρου, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις συνθήκες της ασφάλειας.


Σε ό,τι αφορά το θέμα της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων, ο υπουργός τόνισε την ανάγκη μια τέτοια κίνηση να είναι συνδεδεμένη με συγκεκριμένες στρατηγικές επιλογές, οι οποίες έχουν να κάνουν με τον τρόπο, τις διασφαλίσεις και τις προϋποθέσεις. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι απαιτείται μια σωστή τακτική, από την πλευρά της πολιτείας, καθώς το αεροδρόμιο είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό περιουσιακό στοιχείο του δημοσίου. Κατά την εκτίμηση του κ. Βορίδη, χωρίς μια συνολικότερη πολιτική δεν θα πετύχει και η απόπειρα της ιδιωτικοποίησης.