Τη διακοπή τεσσάρων περιφερειακών γραμμών από την 1η Μαΐου, ανακοίνωσε η Aegean Airlines. Έτσι δεν θα έχει απ΄ευθείας πτήσεις από Αθήνα – Σητεία, ενώ οι πτήσεις Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη – Σάμο, Θεσσαλονίκη – Κερκυρα θα γίνονται μέσω Αθήνας.

Η αλλαγή αυτή στο πρόγραμμα της εταιρείας έγινε, μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για τις γραμμές δημόσιας υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία, η Aegean από 1ης Μαΐου 2012  θα καλύπτει για τα επόμενα 4 χρόνια το δρομολόγιο ΑΘΗΝΑ-ΣΚΥΡΟΣ-ΑΘΗΝΑ, το μόνο που της κατοχυρώθηκε και το οποίο θα εκτελείται με Airbus A319/A320.

O Διευθ. Σύμβουλος της AEGEAN κ. Δημήτρης Γερογιάννης δήλωσε: “Κατά την διάρκεια των 2 τελευταίων ετών συμβάλλαμε στην ανάπτυξη της κίνησης των δρομολογίων Αθήνα-Σητεία, Θεσσαλονίκη-Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη-Σάμος και Θεσσαλονίκη-Κέρκυρα  κατά 70% και με μηδενικό κόστος για το κράτος, αφού η εξυπηρέτησή τους έγινε για πρώτη φορά με jet αεροσκάφη και για πρώτη φορά χωρίς καμία απολύτως επιδότηση”.

Η AEGEAN για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού  θα συνεχίσει να εξυπηρετεί, τις 4 γραμμές που κάλυπτε τα τελευταία 2 χρόνια, έως τις 30 Απριλίου 2012.