Η Κυβέρνηση έχει βάλει ως στόχο της τον πλήρη εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των υποδομών των περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς πλησιάζει η ιδιωτικοποίησή τους στο δ’ τρίμηνο του 2012.


Στα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση, όπως είναι της Θεσσαλονίκης, των Χανίων, του Ηρακλείου, της Πάρου, της Κω, πραγματοποιούνται σημαντικά έργα αναβάθμισης με ορίζοντα ολοκλήρωσης από το 2012 έως και το 2015.


Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, έως το 2014 θα παραδοθεί η επέκταση του νέου αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου «Μακεδονία», προϋπολογισμού 167 εκατ. ευρώ, καθώς και ο καινούριος αεροσταθμός του αεροδρομίου Σκιάθου, προϋπολογισμού 18,5 εκατ. ευρώ.
Στον Κρατικό Αερολιμένα Κω «Ιπποκράτης» δημοπρατείται το έργο της επέκτασής του, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, ενώ εντός του Απριλίου αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο κατασκευής νέου αεροσταθμού προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ.


Στον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας» συνεχίζεται το έργο αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Σταθμού, προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ η εγκατάσταση των δύο ανελκυστήρων και της ηλεκτρικής κλίμακας προϋπολογισμού 200.000 ευρώ αναμένεται να είναι έτοιμη μέσα στον Απρίλιο. Τέλος, το έργο της αναβάθμισης του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών, προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, υπολογίζεται να δημοπρατηθεί τον Ιούλιο του 2012 ενώ έως το Φθινόπωρο, θα έχει παραδοθεί και η νέα πίστα, συνολικού κόστους 5 εκατ. ευρώ.


Επίσης εγκρίθηκε η κατασκευή του έργου «Νέο πεδίο ελιγμών κρατικού αερολιμένα Πάρου», προϋπολογισμού 23,2 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στο τεχνικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η κατασκευή νέου διαδρόμου μήκους 1.400 μ. και πλάτους 45 μ., η κατασκευή δύο συνδετήριων τροχοδρόμων και δαπέδου στάθμευσης 200Χ130 μ. καθώς και η κατασκευή περιμετρικής και υπηρεσιακής οδού 4.130 μ. και 790 μ., αντίστοιχα.


Επίσης έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση και επέκταση του αεροδρομίου των Χανίων, προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από το ΕΣΠΑ και χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής του το 2015. Το έργο επέκτασης του αερολιμένα «Γ. Δασκαλογιάννης» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την επέκταση του αεροσταθμού, συνολικής επιφάνειας 17.000 τετραγωνικών μέτρων, σε τρία επίπεδα, την κατασκευή νέου πύργου ελέγχου αεροσκαφών, 1.500 τ.μ. και την αναδιαρρύθμιση και αναβάθμιση των χώρων του υφιστάμενου σταθμού.


Το 2013, σύμφωνα με την ΥΠΑ, θα έχουν ολοκληρωθεί και τα έργα στο αεροδρόμιο της Χίου, προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνουν επεκτάσεις στο κτίριο, αναδιαρρύθμιση της αίθουσας διακίνησης επιβατών, βελτίωση των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης κοινού με εγκαταστάσεις ΑΜΕΑ. Ο τερματικός σταθμός, μετά την ολοκλήρωση των έργων, εκτιμάται ότι θα έχει δυνατότητα εξυπηρέτησης 250 επιβατών.