Ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακηρύχθηκε «Κορυφαία Αεροπορική Εταιρεία της Μέσης Ανατολής» για έκτη συνεχή χρονιά σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι.


Η αεροπορική εταιρεία έλαβε επίσης τα βραβεία: «Κορυφαία Πρώτη Θέση», «Κορυφαίο Πρόγραμμα Ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια πτήσης» και «Κορυφαίο Προσωπικό Καμπίνας».


Τα World Travel Awards (WTA) τα οποία έχουν χαρακτηρισθεί από την εφημερίδα Wall Street Journal ως «τα όσκαρ των αεροπορικών εταιρειών» προκύπτουν από ψηφοφορία επιβατών και ταξιδιωτικών πρακτόρων από 160 χώρες.


«Το να κερδίσει μία εταιρεία ένα World Travel Award θεωρείται ως η ύψιστη διάκριση από τη βιομηχανία αερομεταφορών και τουρισμού και αυτός ο θρίαμβος είναι η απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της δέσμευσης για υπεροχή που επέδειξε η Etihad Airways τους τελευταίους 12 μήνες» δήλωσε ο Graham Cooke, Ιδρυτής και Πρόεδρος των World Travel Awards.


Ο James Hogan, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: «Μέσα σε οκτώ μόλις χρόνια η Etihad Airways έχει λάβει παγκόσμια αναγνώριση. Η περασμένη χρονιά υπήρξε ιδιαίτερα παραγωγική καθώς σημειώσαμε πρώτη κερδοφορία στην ιστορία μας και συνεχίζουμε την επέκτασή μας σε όλο τον κόσμο. Είναι τιμή μας να αναγνωρίζεται η εταιρεία για μία ακόμη φορά από ένα τόσο ευυπόληπτο οργανισμό».


Ο κ. Hogan συνέχισε λέγοντας: «Είμαι πραγματικά περήφανος που η Etihad Airways διατήρησε τον πολυπόθητο τίτλο της Κορυφαίας Αεροπορικής Εταιρείας στη Μέση Ανατολή. Είναι ο έκτος συνεχόμενος χρόνος που μας απονέμεται το βραβείο για την Κορυφαία Πρώτη Θέση και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αναγνωρίζεται το Προσωπικό Καμπίνας ως το Κορυφαίο. Βραβεύσεις σαν και αυτές είναι επίτευγμα στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά της Μέσης Ανατολής. Η Etihad Airways βρίσκεται αναμφίβολα ανάμεσα στις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου και έχει αναγνωριστεί η δέσμευσή μας για παροχή μοναδικών εμπειριών και ανάδειξη της αραβικής φιλοξενίας».


«Αποτελεί επιβράβευση για εμάς να βλέπουμε πως η επένδυση μας στην εκπαίδευση προσωπικού και στην ανάπτυξη προϊόντων αποδίδει, όπως μαρτυρούν οι ικανοποιημένοι επιβάτες μας. Στόχος μας είναι να γίνουμε η πρώτη επιλογή των επιβατών».


Την επιτυχία των World Travel Awards ακολουθεί ένας ακόμα θρίαμβος για την εταιρεία. Στα βραβεία Business Traveller Middle East Awards 2012 που έλαβαν χώρα στα τέλη Απριλίου, η Etihad Airways κέρδισε τα βραβεία «Καλύτερη Οικονομική Θέση» και «Καλύτερο Προσωπικό Καμπίνας».


Οι καλύτερες στιγμές για το 2011 είναι:
– Επίτευξη κερδοφορίας για πρώτη φορά στην ιστορία της αεροπορικής εταιρείας
– Εξαγορά του 29,21% της airberlin, του έκτου μεγαλύτερου αερομεταφορέα στην Ευρώπη
– Συμφωνία ύψους $1 δις με την Panasonic Avionics για παροχή ψυχαγωγικών συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας στις πτήσεις και διασύνδεση εν ώρα πτήσης όλων των ευρείας ατράκτου αεροσκαφών του στόλου της εταιρείας,
– Συμφωνία ύψους $1 δις με την Sabre Solutions για ενσωμάτωση πληροφοριών των τεχνολογικών διεργασιών της αεροπορικής εταιρείας
– Εισαγωγή διεθνώς διακεκριμένων σεφ αποκλειστικά για να παρέχουν υπηρεσίες υπεροχής στις Diamond Καμπίνες Πρώτης Θέσης
– Ανακοίνωση νέων προορισμών προς Μπανγκαλόρ, Μαλδίβες, Σεϋχέλλες, Τσενγκτού, Ντίσελντορφ, Τρίπολη, Σαγκάη και Ναιρόμπι