Το νέο δρομολόγιο μεταξύ του αεροδρομίου Heathrow του Λονδίνου και του Βανκούβερ (Καναδάς) θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2012 και θα εκτελείται τέσσερις φορές την εβδομάδα με αεροσκάφος Airbus A340-300.


Η πρώτη πτήση έφτασε χθες στο Βανκούβερ και να για να τιμήσουν την περίσταση, ο Sir Richard Branson συνάντησε στα σκαλιά του αεροσκάφους την Amy Williams MBE, νικήτρια του χρυσού μεταλλίου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Βανκούβερ το 2010.


Ο πρόεδρος της Virgin Atlantic Airways σχολίασε: “Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ, ιδιαίτερα που συνοδεύομαι από την Amy Williams που είναι αναμφίβολα η αγαπημένη των Βρετανών για τα χειμερινά σπορ – επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Βανκούβερ το 2010 ως εθνική ηρωίδα.


Υπήρχαν πολλοί από τους πελάτες μας που ζητούσαν να πετούν προς το Βανκούβερ όλα αυτά τα χρόνια, έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε αυτή τη νέα διαδρομή σε απάντηση στις ανάγκες των πελατών. Η διαδρομή αυτή εδραιώνει περαιτέρω τη θέση μας ως ηγετική αεροπορική εταιρεία σε μεγάλες αποστάσεις αναψυχής του Ηνωμένου Βασιλείου”.


Σχολιάζοντας την πρώτη πτήση της Virgin Atlantic στο Βανκούβερ Ο Larry Berg, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου του Vancouver, δήλωσε: “Έχουμε εργαστεί για χρόνια για να φέρουμε αυτό το παγκόσμιας κλάσης αερομεταφορέα στο Βανκούβερ, με σκοπό να προσφέρουμε στους επιβάτες περισσότερες επιλογές και να ικανοποιήσουμε την υψηλή ζήτηση για πτήσεις προς την Ευρώπη, ιδιαίτερα κατά την πολυάσχολη θερινή περίοδο”.


Το νέο δρομολόγιο ξεκίνησε στις 24 Μαΐου 2012 και θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2012. Το νέο δρομολόγιο θα εκτελείται τέσσερις φορές την εβδομάδα κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή. Το δρομολόγιο θα εκτελείται με αεροσκάφος Airbus A340-300, του οποίου η καμπίνα θα διαμορφωθεί σε 34 θέσεις Upper Class, 35 θέσεις Premium Economy και 171 Οικονομικές θέσεις. H αναχώρηση από το Λονδίνο Heathrow (VS95) θα αναχωρεί στις 13:00 με άφιξη στο Βανκούβερ στις 15:10. Η επιστροφή από το Βανκούβερ (VS96) κάθε Πέμπτη και Κυριακή θα αναχωρεί στις 19:20 με άφιξη στο Heathrow του Λονδίνου την επόμενη μέρα στις 13:15 και κάθε Τρίτη και Σάββατο θα αναχωρεί στις 20:05 με άφιξη στο Heathrow του Λονδίνου την επόμενη μέρα στις 14:00.