Η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να προβεί σε αυξήσεις των φόρων αεροδρομίου σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Ο Alex Cruz, διευθύνων σύμβουλος της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Vueling Airlines, είπε στη συνάντηση της Λέσχης Αεροπορίας που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, πως η ισπανική κυβέρνηση είναι ικανή να κάνει τα πάντα για να βρει επιπλέον εισόδημα.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η κίνηση αυτή σημαίνει πρακτικά την αύξηση του εισιτηρίου ανά επιβάτη στις πτήσεις της Vueling από την Βαρκελώνη.

«Η πολιτική της εταιρείας μας βασίζεται στις χαμηλές τιμές. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι μια κοντόφθαλμη, αυτοκαταστροφική και σχεδόν αυτοκτονική πρωτοβουλία, καθώς η οικονομία εξακολουθεί να εξαρτάται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τον τουρισμό», είπε ο Cruz στην ομιλία του.

«Όσοι από εσάς έχετε επιχειρηματικά συμφέροντα που σχετίζονται με τα ταξίδια και τον τουρισμό στην Ισπανία, θα πρέπει να παραπονεθείτε άμεσα στον πλησιέστερο Ισπανό εκπρόσωπο της κυβέρνησης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Η απόφαση για αύξηση των φόρων αεροδρομίου ψηφίστηκε σε νόμο την περασμένη εβδομάδα και ήδη κάποιες αεροπορικές εταιρείες όπως η Ryanair, ξεκίνησαν να χρεώνουν παραπάνω τους επιβάτες τους.