Η αεροπορική εταιρεία Ethiopian Airlines και η Boeing ανακοίνωσαν την παραγγελία για ένα επιπλέον αεροσκάφος 777-200LR Worldliner, που θα προστεθεί στο στόλο της αεροπορικής εταιρείας, που ήδη έχει πέντε 777-200LR. Η αξία της παραγγελίας ανέρχεται περίπου στα 276 εκατ. δολ.

«Το 777-200LR αποτελεί το ιδανικό αεροπλάνο για την Ethiopian Airlines», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, Tewolde Gebremariam. «Η απόδοση του αεροπλάνου μας επιτρέπει να έχουμε απευθείας δρομολόγια από την Ουάσιγκτον προς την Αντίς Αμπέμπα καθώς και από την Αντίς Αμπέμπα στο Πεκίνο, το Τορόντο και σε άλλους μακρινούς προορισμούς. Σύμφωνα με το όραμά μας, μέχρι το 2025, σχεδιάζουμε να παρέχουμε ολοένα και περισσότερες πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, που θα συνδέουν την ανατολική, τη δύση, το βορά και το νότο, από την στρατηγική θέση της Αντίς Αμπέμπα, όπου είναι η βάση μας», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Το 777-200LR Worldliner μεταφέρει περισσότερους επιβάτες και φορτίο από οποιοδήποτε άλλο αεριωθούμενο αεροσκάφος και είναι σε θέση να συνδέει δύο πόλεις του κόσμου χωρίς ενδιάμεση στάση.

«Η Boeing και η Ethiopian Airlines υπήρξαν εταίροι για περισσότερα από 65 χρόνια και έχουμε δει την αεροπορική εταιρεία να αναπτύσσεται και να γίνεται ηγέτης στην αφρικανική αεροπορία και όχι μόνο», δήλωσε ο Van Rex Gallard, αντιπρόεδρος πωλήσεων της Boeing για την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. «Η αεροπορική εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στο στόλο της για να αυξήσει τα κέρδη της και για να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πελάτες της. Η Boeing είναι υπερήφανη για τη σχέση αυτή με την Ethiopian και ελπίζουμε να διατηρήσουμε τους δεσμούς μας για πολλά χρόνια ακόμα», πρόσθεσε ο Van Rex Gallard.

Η Ethiopian Airlines υπήρξε η πρώτη αεροπορική εταιρεία της Αφρικής που χρησιμοποίησε τα 777-200LR και η πρώτη που παρήγγειλε δέκα Boeing 787 Dreamliner και 777 Freighter.