Μια εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη περίμενε κάποιους από τους επιβάτες που ταξίδευαν σε τέσσερις πτήσεις της Delta Air Lines από το Άμστερνταμ στις ΗΠΑ.

Όπως διαπιστώθηκε, πέντε από τα σάντουιτς γαλοπούλας που προσφέρθηκαν σε επιβάτες της διακεκριμένης θέσης περιείχαν μεταλλικά ελάσματα, σαν βελόνες ραψίματος. Τουλάχιστον ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφρά από το αεροπορικό έδεσμα. Το FBI και η ολλανδική αστυνομία ερευνούν εξονυχιστικά την παράξενη υπόθεση, ενώ η Delta αναφέρει ότι ο αερομεταφορέας συνεργάζεται στενά με τις αμερικανικές και ολλανδικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη. Έρευνα πραγματοποιεί και η εταιρεία catering που προετοιμάζει τα τρόφιμα για την Delta, η Gate Gourmet.

Οι βελόνες βρέθηκαν σε σάντουιτς που προσφέρθηκαν σε αεροσκάφη τα οποία εκτελούσαν πτήσεις από το Άμστερνταμ σε Ατλάντα, Σιάτλ και τη Μινεάπολις. Ένα σάντουιτς δεν σερβιρίστηκε, ενώ ένα άλλο είχε δοθεί στον αστυνομικό φρουρό που συνοδεύει συνήθως πτήσεις αμερικανικών σκαφών της πολιτικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ΑΒC, ο επιβάτης που τραυματίστηκε από το έλασμα ήδη λαμβάνει αντιρετροϊκή αγωγή. Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο ΑΒC ο άτυχος ταξιδιώτης Τζέιμς Τονγκς εξήγησε πως μασούσε ανέμελα το σάντουιτς όταν ένιωσε ένα τσίμπημα στον ουρανίσκο. Αρχικώς πίστεψε ότι είχε μασήσει οδοντογλυφίδα, αλλά ανακάλυψε τη βελόνα. Οι αεροσυνοδοί σταμάτησαν αμέσως τη διανομή του φαγητού -τα σάντουιτς πλέον αντικαταστάθηκαν με πίτσα- κι ειδοποιήθηκαν οι υπόλοιπες πτήσεις της εταιρείας για το συμβάν.

Ήδη η ολλανδική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πώς μπήκαν τα ελάσματα μέσα στα σάντουιτς. Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ τόνισε ότι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και δεν υπάρχει καμία ένδειξη εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια με στόχο το κέρδος ή εάν σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Τέλος, πριν από μερικές ημέρες άλλο αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας επέστρεψε στη Νέα Υόρκη λίγο μετά την απογείωσή του, όταν ανακαλύφθηκαν στην τουαλέτα του καλαμάκια με μικρά καλώδια στο εσωτερικό τους.