Η Air Canada έχει αυξήσει την ασφάλειά της, καθώς ένας επιβάτης της σε πτήση με προορισμό το Τορόντο, ανακάλυψε μια βελόνα στο σάντουίτς του.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι λάβαμε αναφορά από έναν επιβάτη ο οποίος βρήκε βελόνα ραψίματος σε σάντουιτς που προσφέρουμε στις πτήσεις μας, στις 30 Ιουλίου» δήλωσε ο Peter Fitzpatrick, εκπρόσωπος της Air Canada.

Η αεροπορική εταιρεία και οι αρμόδιες αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την παραβίαση της ασφάλειας στην πτήση της εταιρείας. Η υπηρεσία τροφοδοσίας υπεύθυνη για το φαγητό που προσφέρεται στις πτήσεις της Air Canada, ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό.

«Εργαζόμαστε στενά με τους υπεύθυνους catering για να διασφαλίσουμε ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας,» δήλωσε ο Fitzpatrick. «Η ασφάλεια είναι πάντα πρώτη προτεραιότητα μας και έτσι παίρνουμε το θέμα πολύ σοβαρά.”

Δεν έχουν βρεθεί ποτέ άλλοτε βελόνες σε πτήση της Air Canada, δήλωσε ο Fitzpatrick, αρνούμενος να πει με ποιά εταιρεία catering συνεργάζονται.

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό, μέσα σε ένα μήνα, όπου επιβάτης έχει βρει βελόνες σε τρόφιμα αεροπορικής εταιρείας. Στις 14 Ιουλίου, βελόνες ραψίματος βρέθηκαν σε τρόφιμα σε πτήσεις της Delta, τραυματίζοντας έναν επιβάτη.

Σε πτήσεις προς Μινεάπολη,  Σιάτλ και Ατλάντα από την Ολλανδία, βρέθηκαν επίσης βελόνες μέσα στα σάντουιτς, από την εταιρεία catering του Άμστερνταμ Gourmet Gate.