Η πορτογαλική αεροπορική εταιρεία TAP ξεκίνησε τις πτήσεις μεταξύ Λισαβώνας-Βουκουρεστίου, προσθέτοντας στο πτητικό της πρόγραμμα τρία νέα δρομολόγια ανά εβδομάδα.


Οι πτήσεις αναχωρούν από την Λισαβώνα κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο στις 23:10, φθάνοντας στο Βουκουρέστι στις 05:10. Στην διαδρομή Βουκουρέστι-Λισαβώνα οι πτήσεις θα αναχωρούν κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή στις 06:00 και θα φθάνουν στην πορτογαλική πρωτεύουσα στις 08:25.


Με την προσθήκη των τριών νέων προορισμών, η TAP θα πετά σε ένα σύνολο 51 ευρωπαϊκών προορισμών, σε 22 χώρες, συνεχίζοντας την εδραίωση του ευρωπαϊκού δικτύου της, ενός τομέα που εξυπηρέτησε 5,79 εκατομμύρια επιβάτες το 2011 παρουσιάζοντας αύξηση 9,% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.


Το Βουκουρέστι έχει πληθυσμό περίπου δύο εκατομμυρίων κατοίκων, αποτελώντας την 6η μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βάση τον συγκεκριμένο δείκτη. Οικονομικά, αποτελεί ένα από τα κύρια κέντρα βιομηχανίας και υπηρεσιών στην Ανατολική Ευρώπη, ενώ έχει γνωρίσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια. Η ρουμανική κοινότητα στην Πορτογαλία είναι τέταρτη σε μέγεθος, πίσω από τις κοινότητες από το Κάπε Βέρντε, την Ουκρανία και την Βραζιλία.