Η αεροπορική εταιρεία Delta Air Lines επιβεβαιώνει ότι η εποχιακή καθημερινή απευθείας πτήση της από Αθήνα προς Νέα Υόρκη θα ξεκινήσει πάλι στις 17 Μαΐου του 2013, μετά την χειμερινή της διακοπή από τις 27 Οκτωβρίου 2012. Η πτήση θα πραγματοποιείται καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής καλοκαιρινής περιόδου, με αεροσκάφη Airbus A-330-300, 298 θέσεων σε συνεργασία με τους εταίρους της Delta, Air France, KLM και Alitalia.

«Η Ελλάδα υπήρξε ανέκαθεν ένας δημοφιλής θερινός προορισμός για τους Αμερικανούς παραθεριστές και είναι απόλυτα λογικό να εκτελούμε το συγκεκριμένο δρομολόγιο την περίοδο κατά την οποία υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση, δηλαδή κατά τους θερινούς μήνες», δήλωσε ο Perry Cantanutti, Senior Vice President της Delta για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. «H πραγματοποίηση δρομολογίων σε εποχιακή βάση αποτελεί ένα προληπτικό και επιτυχημένο μέτρο που έχουμε λάβει προκειμένου να προστατεύσουμε τα έσοδά μας, προσαρμόζοντας την προσφορά με τη ζήτηση. Προσβλέπουμε στη μεταφορά χιλιάδων Αμερικανών ταξιδιωτών στην Αθήνα το ερχόμενο καλοκαίρι, τονώνοντας την τοπική οικονομία».

Το δρομολόγιο της Delta θα διαθέτει θέσεις BusinessElite και Economy Comfort, ενώ οι ταξιδιώτες θα επωφελούνται από τον πρόσθετο χώρο που υπάρχει ανάμεσα στις σειρές καθισμάτων. Επιπλέον, οι διεθνείς πτήσεις της Delta θα περιλαμβάνουν από το 2013, την επέκταση της υπηρεσίας WiFi. Η προσθήκη ασύρματης σύνδεσης στις πτήσεις της Delta μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ θα διευκολύνει τους πελάτες να συνδέονται στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.