Η μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρία, Lufthansa, κατέληξε σε συμφωνία για τους μισθούς με τους εκπροσώπους των περίπου 18.000 αεροσυνοδών και φροντιστών της, οι οποίοι είχαν κάνει απεργία στις αρχές Σεπτεμβρίου για να πετύχουν την αύξηση των αμοιβών τους.

Η συμφωνία, η οποία προβλέπει κατά μέσο όρο αύξηση σχεδόν 4,6% στους μισθούς, σύμφωνα με το συνδικάτο προσωπικού καμπίνας Ufo, θα ισχύσει για δύο χρόνια από την 1η Ιανουαρίου. Η Lufthansa δεσμεύθηκε επίσης ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις του ιπτάμενου προσωπικού ως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Οι διαπραγματεύσεις είχαν αρχίσει τον Απρίλιο και είχαν βρεθεί για καιρό σε αδιέξοδο. Το συνδικάτο Ufo είχε οργανώσει πολλές απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γερμανία από το τέλος Αυγούστου ως τις αρχές Σεπτεμβρίου, κάτι που είχε αναστατώσει σημαντικά τα δρομολόγια της Lufthansa. Το συνδικάτο ζητούσε αρχικά αύξηση των μισθών κατά 5%, ενώ η Lufthansa δεν δεχόταν παρά μια αύξηση κατά 3,6%.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, ένας μεσολαβητής, ο γνωστός Γερμανός οικονομολόγος Μπερντ Ρίρουπ, είχε αναλάβει να επιχειρήσει την προσέγγιση των δύο μερών.