Ύστερα από προβλήματα που παρουσίασαν τα αεροσκάφη της νέας σειράς της Boeing, Dreamliner 787, η κατασκευαστική εταιρεία μαζί με την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (Federal Aviation Administration – FAA), συνεργάζονται για να εντοπίσουν πού ακριβώς οφείλονται αυτά τα προβλήματα.

Δυο από τα αεροσκάφη της Boeing παρουσίασαν μηχανικά προβλήματα στα φρένα, ένα άλλο υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση εξαιτίας διαρροής καυσίμου και ένα άλλο εμφάνισε ρωγμές στο τζάμι του πιλοτηρίου.

Η Boeing διαβεβαιώνει πως τα προβλήματα αυτά είναι συνηθισμένα και πως το αεροσκάφος Dreamliner 787 είναι απολύτως ασφαλές. “Η Boeing είναι σίγουρη για το σχεδιασμό και τις επιδόσεις του 787. Είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό αεροπλάνο, που έχει τεράστια αξία για τους πελάτες και παρέχει μια βελτιωμένη εμπειρία πτήσης στους επιβάτες της”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. “Καλωσορίζουμε την ευκαιρία να πραγματοποιηθεί από κοινού με την FAA αυτή η επανεξέταση. Με αυτό το αεροπλάνο, η FAA διεξάγει την πιο ισχυρή διαδικασία πιστοποίησης από ποτέ. Αναμένουμε ότι αυτή η αναθεώρηση θα συμπληρώσει αυτήν την προσπάθεια“, πρόσθεσε.