Η Aegean Airlines, εν αναμονή της απόφασης των αρμόδιων αρχών της ΕΕ για την εξαγορά της Olympic Air, ενισχύει τα δρομολόγιά της για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η απάντηση της ευρωπαϊκής επιτροπής ανταγωνισμού, αναμένεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013. Οι δυο ελληνικές αεροπορικές εταιρείες δεν φαίνεται να πτοούνται από τις συνεχόμενες απορρίψεις συνεργασίας της Ryanair και Air Lingus από τις αρμόδιες αρχές, καθώς θεωρούν πως πρόκειται για δυο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις από πλευράς μεγεθών.

Συγκεκριμένα, πιθανή συγχώνευση των δυο ιρλανδικών αεροπορικών εταιρειών θα δημιουργούσε έναν αερομεταφορέα με περίπου 370 αεροσκάφη, που θα μετέφεραν πάνω από 90 εκατ. ταξιδιώτες, δημιουργώντας έτσι μονοπωλιακές συνθήκες.

Στην περίπτωση των Aegean και Olympic όμως, που και οι δυο αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας και απειλείται η βιωσιμότητά τους, η εν δυνάμει συγχώνευσή τους, θα κατέχει μόλις ένα 16% της διεθνούς επιβατικής κίνησης της χώρας.

Όσον αφορά τώρα τα νέα δρομολόγια της Aegean που θα ξεκινήσουν από τον Μάρτιο, αυτά αφορούν πτήσεις  από Αθήνα προς Μπακού, Βερολίνο, Λυών, Μάντσεστερ, Αγία Πετρούπολη, Βαρσοβία, Τελ Αβίβ και από Θεσσαλονίκη προς Νυρεμβέργη-Ανόβερο και Μιλάνο.