Παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες, η Aegean Airlines, λαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της τουριστικής ζωής του τόπου, δημιουργώντας αεροπορική βάση στην Καλαμάτα με 9 δρομολόγια εξωτερικού.

Με την ευκαιρία της άφιξης της πρώτης απευθείας πτήσης από το Μόναχο, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της βάσης της Aegean για διεθνείς πτήσεις προς 9 προορισμούς σε 5 χώρες, στο αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» στην Καλαμάτα. Πρόκειται για μια ακόμη επένδυση που πραγματοποιεί η Aegean στη χώρα, με στόχο την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος της.

Οι πρώτες απευθείας πτήσεις από Σουηδία και Γερμανία έγιναν στις 9 και 10 Μαρτίου αντίστοιχα ενώ σταδιακά και μέχρι τον Μάιο, από την Καλαμάτα  θα πραγματοποιούνται πτήσεις προς 4 προορισμούς στη Ρωσία (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Καζάν και Ροστόβ) προς 2 προορισμούς  στη Σουηδία (Στοκχόλμη και Γκέτεμποργκ), προς Γερμανία (Μόναχο), προς Ισραήλ (Τελ Αβίβ) αλλά και προς Ουκρανία (Κίεβο). Συνολικά η Aegean στην πλήρη εξέλιξη του προγράμματος  θα εκτελεί 12 πτήσεις την εβδομάδα προς τους πιο πάνω προορισμούς με ένα Airbus A320/319 με πληρώματα βασισμένα στην Καλαμάτα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων προσγειώθηκε η πρώτη πτήση της εταιρείας από το Μόναχο, με κωδικό Α3 481 με 100 επιβάτες – μεταξύ άλλων – τους κ.κ. Ευτύχιο Βασιλάκη και Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, αντιπρόεδρο και μέλος του Δ.Σ. της Aegean αντίστοιχα, καθώς και την κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης – Έργων – Περιφερειακής Ενημέρωσης.

Ο κύριος Ευτύχιος Βασιλάκης, είπε χαρακτηριστικά: «H Καλαμάτα γίνεται πλέον η 7η βάση αεροσκάφους της Aegean, αναγνωρίζοντας την εντυπωσιακή δυναμική των επενδύσεων, των προσπαθειών των φορέων και της τουριστικής προοπτικής της Μεσσηνίας αλλά και της Πελοποννήσου. Εξάλλου λόγω της Costa Navarino, η Μεσσηνία είναι η πρώτη περιοχή της χώρας που καταφέρνει να  λειτουργήσει από αρχές Μαρτίου επεκτείνοντας την τουριστική περίοδο. Είναι υποχρέωσή μας να στηρίξουμε το παράδειγμα αυτό που αποτελεί ποιοτικό στόχο όλων μας.  Ταυτόχρονα, όμως, νιώθω συγκίνηση που το αεροδρόμιο που φέρει το όνομα του αείμνηστου καπετάν Βασίλη γίνεται βάση για ένα αεροσκάφος μας. Χωρίς το έργο του κανείς μας δεν θα ήταν εδώ σήμερα».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι βουλευτές του Νομού κ.κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πρόεδρος περιφερειακής ένωσης Δήμων Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας,  ο πρόεδρος του ΕΟΤ Δρ. Χρήστος Πάλλης, o αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Μανιάτης,  οι μητροπολίτες Μεσσηνίας και Τριφυλλίας και Ολυμπίας, οι Δήμαρχοι του Νομού Μεσσηνίας, εκπρόσωποι φορέων τουρισμού και εμπορίου ενώ χαιρετισμό απέστειλε η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.