tigerairΗ αεροπορική εταιρεία της Σιγκαπούρης, Tigerair, και η China Airlines, δήλωσαν ότι θα δημιουργήσουν μια νέα low cost αεροπορική εταιρεία, προκειμένου να αξιοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση για φθηνά ταξίδια στην Ασία.

Η νέα Tigerair Taiwan θα έχει καταβεβλημένο κεφάλαιο 67,5 εκατ. δολ., με την Tigerair να κατέχει το 10% των μετοχών και την China Airlines το υπόλοιπο 90%.

«Η νέα κοινοπραξία θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε την παρουσία μας στις νέες αναξιοποίητες αγορές της Ταϊβάν, της Ιαπωνίας και της Κορέας», δήλωσε ο κ. Koay Peng Yen, διευθύνων σύμβουλος της Tigerair.

Ο κ. Sun Hung-Hsiang, πρόεδρος της China Airlines, είπε πως «Η γνώση της China Airlines πάνω στην αγορά της Ταϊβάν σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία της Tigerair στον low cost τομέα, θα πρέπει να τονώσει τη ζήτηση».

Ο σχηματισμός του νέου αερομεταφορέα έρχεται μόλις ένα μήνα μετά την έγκριση που έλαβε η TransΑsia Airways, η πρώτη ιδιωτική αεροπορική εταιρία της Ταϊβάν, για δημιουργία θυγατρικής εταιρείας, και συγκεκριμένα, μιας χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας.

Η ζήτηση για πτήσεις με μειωμένες τιμές έχει αρχίσει να αυξάνεται στην Ασία. Επί του παρόντος, 12 ξένες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, προσφέρουν υπηρεσίες προς και από την Ταϊβάν.