airport.2.Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στοχεύουν να αποφασίσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 για το αν η κρατική ενίσχυση που χορηγήθηκε σε 28 αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, συμπεριλαμβανομένης και της Ryanair, είναι νόμιμη.

Τα αεροδρόμια που υπάγονται στα πλαίσια της έρευνας περιλαμβάνουν πολλά στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ιταλία, τη Σουηδία, τη Ρουμανία και την Ισπανία, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια που εξυπηρετούν περισσότερους από 5 εκατ. επιβάτες ετησίως, θα απαγορευτεί η λήψη κρατικών ενισχύσεων στο μέλλον, εκτός και αν υπάρχει μια σαφής δυσλειτουργία της αγοράς.

Οι νέοι κανόνες θα διασφαλίσουν ισότιμους όρους ανταγωνισμού μεταξύ αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών, σύμφωνα με δηλώσεις του Επίτροπου Ανταγωνισμού της ΕΕ, Joaquin Almunia.