Τα σημάδια τουριστικής ανάκαμψης της χώρας μας υπήρξαν θετικά ήδη από την αρχή του νέου έτους, ενώ η έναρξη νέων δρομολογίων από αερομεταφορείς που ήδη δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα ή και από νέους, προμηνύει μια άκρως ενδιαφέρουσα θερινή περίοδο.

purgos elegxou-aeroplanoΗ ανάκαμψη του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας οδήγησε σε αύξηση των πτήσεων αεροπορικών εταιρειών που ήδη δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά και στην προσέλκυση νέων. Μάλιστα, δεν έλειψαν και αεροπορικές εταιρείες που ενώ είχαν διακόψει τα δρομολόγια στη χώρα μας, αποφάσισαν να… επιστρέψουν!

Συγκεκριμένα, από τις 3 Μαΐου, η British Airways εγκαινίασε απευθείας προγραμματισμένες πτήσεις που συνδέουν τη Μύκονο και τη Σαντορίνη με το αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο, ενώ παράλληλα πρόσθεσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λονδίνο στις πτήσεις της, συνδέοντας 4 φορές εβδομαδιαίως τη συμπρωτεύουσα με το αεροδρόμιο Gatwick.

Η Ryanair, βλέποντας τις κρατήσεις της να αυξάνονται από τη νέα της αεροπορική βάση στην Αθήνα, ανακοίνωσε προσφάτως το χειμερινό της πρόγραμμα από Αθήνα για το 2014, κατά το οποίο θα εισάγει 2 νέους προορισμούς, προς Βρυξέλλες Charleroi και Ρώμη Ciampino, στους ήδη υπάρχοντες προς Χανιά, Λονδίνο, Μιλάνο, Πάφο, Ρόδο, Θεσσαλονίκη.

Επιπροσθέτως, η Etihad Airways, από τις 2 Ιουλίου 2014, θα αυξήσει τη συχνότητα στο δρομολόγιο Άμπου Ντάμπι – Αθήνα από 7 σε 10 πτήσεις την εβδομάδα εισάγοντας τρεις νέες πτήσεις που θα παρέχουν στους επιβάτες που ταξιδεύουν από και προς την Αθήνα περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ευελιξία. Επιπλέον, μεταξύ 1 Ιουνίου και 30 Σεπτεμβρίου, οι καθημερινές πτήσεις της Etihad Airways EY090/EY091, πλέον, θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφος τύπου Airbus A330-200 που διαθέτει 254 θέσεις, αντικαθιστώντας το αεροσκάφος Airbus A321 χωρητικότητας 174 θέσεων που λειτουργεί τώρα.

Από την άλλη, η Swiss International Airlines αυξάνει τις πτήσεις της από Ελλάδα προς Ελβετία και προσφέρει επιπλέον 38.000 θέσεις, αναβαθμίζοντας τον τύπο αεροσκαφών που χρησιμοποιεί για τις ήδη υπάρχουσες 3 καθημερινές πτήσεις από Αθήνα προς Ζυρίχη, σε Airbus 321 και προσθέτοντας επιπλέον 3 εβδομαδιαία δρομολόγια στην ίδια διαδρομή. Παράλληλα, η αεροπορική εταιρεία προσθέτει άλλες 3 εβδομαδιαίες πτήσεις, στην ήδη υπάρχουσα καθημερινή πτήση από Αθήνα για Γενεύη. Επίσης, η Γενεύη θα συνδέεται από τις 12 Απριλίου με το Ηράκλειο της Κρήτης με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις και η Κέρκυρα με εβδομαδιαία πτήση. Επιπλέον, η Θεσσαλονίκη υποδέχεται δύο εβδομαδιαίες πτήσεις από και προς Ζυρίχη, κατά τη διάρκεια της υψηλής σεζόν του καλοκαιριού και πιο συγκεκριμένα, από 03 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου. Σε συνεργασία με τη θυγατρική της, Edelweiss Air, θα συνδέει για όλη την καλοκαιρινή περίοδο, με εβδομαδιαίες πτήσεις το Ηράκλειο, τη Μύκονο, την Κω, τη Ρόδο και τη Σαντορίνη με τη Ζυρίχη.

Μια αεροπορική εταιρεία που είχε διακόψει τα δρομολόγια από/προς Αθήνα πριν δυο χρόνια αλλά αποφάσισε να επανέλθει λόγω αυξημένης ζήτησης, αποτελεί η Brussels Airlines. Οι πτήσεις Αθήνα-Βρυξέλλες διενεργούνται κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή. Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου θα προστεθεί πτήση κάθε Σάββατο. Επίσης, η αεροπορική εταιρεία Gulf Air, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει εκ νέου τις πτήσεις της στην Αθήνα, με 4 δρομολόγια την εβδομάδα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από τις 16 Ιουνίου 2014.

Τέλος, η ολλανδική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Transavia ξεκίνησε από 17 Απριλίου 2014 ένα νέο απευθείας δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Άμστερνταμ. Στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου θα εκτελούνται επίσης δρομολόγια από Κέρκυρα, Χανιά, Χίο, Ηράκλειο, Κεφαλλονιά, Σαντορίνη, Κω, Καλαμάτα, Λέσβο, Πρέβεζα, Ρόδο, Σάμο και Ζάκυνθο προς την Ολλανδία. Επίσης, από Χανιά, Ηράκλειο, Μύκονο, Ρόδο και Σαντορίνη προς Γαλλία.