Ι.ΜΟΥΖΕΝΙΔΗΣΣυνέντευξη: Ηλέκτρα Αλευρίτη
O Ιωάννης Μουζενίδης, Πρόεδρος της Ellinair, θυγατρικής εταιρείας του Mouzenidis Group,  στο οποίο ανήκει και η Mouzenidis Travel, μιλά αποκλειστικά στο www.airnews.gr για την εντυπωσιακή πορεία της αεροπορικής του εταιρείας Ellinair, για τις διακοπές στη Ρωσία αλλά και τους ρώσους τουρίστες που τονώνουν την ελληνική οικονομία με τα χρήματα που ξοδεύουν στην Ελλάδα.
 
-Η Mouzenidis Travel αριθμεί 20 χρόνια επιτυχίας στην οργάνωση ταξιδιών στη Ρωσία και όχι μόνο. Πού οφείλεται αυτή η καλή πορεία της εταιρείας σας;
 
Η πορεία αυτή οφείλεται στην μεγάλη ανάπτυξη του δικτύου των υποκαταστημάτων  – περίπου 70- που η εταιρεία διατηρεί στην Ρωσία, Ουκρανία και άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης.  Φυσικά η εξασφάλιση μιας ανοδικής πορείας για μια εταιρεία βασίζεται κυρίως στην προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών. Επιπλέον, η επιχείρηση προσφέρει μεγάλη γκάμα προϊόντων, όπως είναι ο ιατρικός και προσκυνηματικός  τουρισμός, οργάνωση επιχειρηματικών εκδηλώσεων, διαχείριση ακινήτων, παραγωγή και πώληση κρασιού και λαδιού κ.α, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες του κοινού.
 
 
-Γιατί κάποιος Έλληνας να επιλέξει τη Ρωσία για τις διακοπές του;
 
Η Ρωσία είναι ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός που προσφέρει αρκετά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος  λόγω των κοινών στοιχείων που έχει ο πολιτισμός της χώρας με τον ελληνικό. Υπάρχουν ιστορικές πόλεις με ενδιαφέρον προς επίσκεψη.  Παρόλα αυτά το Mouzenidis Group και η Ellinair εστιάζει επίσης και στον εισερχόμενο τουρισμό μεταφέροντας επιβάτες από πόλεις της Ρωσίας και άλλων χωρών ανατολικής Ευρώπης στην Ελλάδα, προωθώντας έτσι τον ελληνικό τουρισμό.
 
-Υπάρχει η εντύπωση ότι οι Ρώσοι τουρίστες αφήνουν πολλά χρήματα στην Ελλάδα. Μύθος ή πραγματικότητα;
 
Αυτό είναι μια πραγματικότητα.  Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ο μέσος Ρώσος τουρίστας ξοδεύει περισσότερο από 1000 ευρώ κατά τη διαμονή του στην Ελλάδα. Αποτελεί πολύ καλή ένδειξη νομίζω για την κίνηση της αγοράς από τους Ρώσους τουρίστες.
0Y0R3357-1
 
-Πείτε μας λίγα λόγια για την Ellinair, την αεροπορική εταιρεία του ομίλου Mouzenidis, καθώς και για τα νέα δρομολόγιά της προς Ρωσία. 
 
Η Ellinair είναι θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Μουζενίδη, η οποία ιδρύθηκε το 2013 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Σκοπός της ίδρυσής της ήταν καταρχήν η μεταφορά των πελατών του Ομίλου Μουζενίδη, οι οποίοι ξεπερνούν τις 400.000 ετησίως,  δίνοντας τη δυνατότητα για καλύτερο έλεγχο της ποιότητας του προσφερόμενου προϊόντος.  Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από δύο ιδιόκτητα τετρακινητήρια αεροσκάφη τύπου AVRO RJ85- 96 θέσεων , ένα Airbus A319 – 144 θέσεων και δύο Boeing 737/300 -148 θέσεων.
 
Οι νέοι προορισμοί για το καλοκαίρι του 2015 για το πρόγραμμα εξωτερικού είναι Θεσσαλονίκη – Τυφλίδα, Θεσσαλονίκη – Άλματυ και Θεσσαλονίκη – Ντομοντέντοβο.
Τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για Αγ. Πετρούπολη, Τυφλίδα, Καλίνινγκραντ, Εκατέρινμπουργκ, Σαμάρα, Περμ, Αστρακχάν, Ούφα, Βολγκογκράντ, Νίζνυ-Νόβγκοροντ,  Καζάν,  Άλματυ,  Αστανά και Νοβοσιμπίρσκ θα πραγματοποιούνται για πρώτη φορά με αεροσκάφος της Ellinair. 
 Το καλοκαίρι του 2015 η Ellinair πραγματοποιεί για πρώτη φορά εσωτερικές  πτήσεις. Το δίκτυο των πτήσεων αυτών περιλαμβάνει 7 προορισμούς, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Σαντορίνη, Μύκονο , Ηράκλειο, Ρόδο και Ζάκυνθο.
 
Από Θεσσαλονίκη θα εκτελούνται απευθείας  δρομολόγια  προς  Σαντορίνη (5 φορές εβδομαδιαία), Μύκονο (4 φορές εβδομαδιαία), Ηράκλειο (4 φορές  εβδομαδιαία), Ρόδο (3 φορές εβδομαδιαία) και Ζάκυνθο (2 φορές εβδομαδιαία).
Από Αθήνα θα εκτελούνται απευθείας πτήσεις προς Σαντορίνη (6 φορές εβδομαδιαία), Μύκονο (4 φορές εβδομαδιαία) και Ηράκλειο (4 φορές εβδομαδιαία).