Η Αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» έκανε ένα δισέλιδο αφιέρωμα στην περιοχή των Μετεώρων και των Ζαγοροχωρίων μαζί με μία συλλογή από φωτογραφικό υλικό.

071b1d_Konitsa bridge and Aoos River

Το αφιέρωμα βρίσκεται σε ειδικό ένθετο της εφημερίδας που κυκλοφόρησε την Πέμπτη με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης (14-17 Ιανουαρίου) που είναι η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Κεντρικής Ευρώπης. Η Ελλάδα βρίσκετε στην έκθεση με περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην οποία αναμένονται περισσότεροι από 150.000 επισκέπτες.

0000076

Το αφιέρωμα αναφέρεται στη διαδρομή της οροσειράς της Πίνδου προς τα Ζαγοροχώρια, που είναι μέρος της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, με το παλιότερο από αυτά να υπάρχει από το 1.400.

kalogeriko_gefiri

Η περιοχή προσφέρει μοναδικά βιώματα στους ταξιδιώτες που την επισκέπτονται καθώς αναζητούν τις δραστηριότητες που προσφέρει το μέρος, όπως την ορειβασία σε υψώματα μέχρι και τα 2.500 μέτρα, την περιπλάνηση στο φαράγγι του Βίκου, το οποίο έχει μία θέση στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο βάθος σε φαράγγι στον κόσμο . Οι δραστηριότητες συνεχίζουν με «ράφτινγκ»  στον Βοϊδομάτη.

Η εφημερίδα επίσης αναφέρεται στα παραδοσιακά, πέτρινα ή και όχι ξενοδοχεία, τα οποία προσφέρουν όλων των ειδών τις ανέσεις καθώς αναφορές γίνονται και στο σπιτικό φαγητό που προσφέρουν τα εστιατόρια και οι ταβέρνες.

meteora

Στην συνέχεια γίνονται αναφορές στα Μετέωρα και στα 24 μοναστήρια που υπάρχουν εκεί και που ιδρύθηκαν κατά τη διάρκεια του 14ου και του 16ου αιώνα πάνω στους υπερμεγέθεις και δύσβατους για τους εχθρούς βράχους. Σήμερα η περιοχή των Μετεώρων αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για τους τουρίστες που μπορούν να δουν πολιτιστικούς θησαυρούς αιώνων.

8met

Αναφορά γίνεται επίσης στα Τρίκαλα και στους περιπάτους που μπορεί ο επισκέπτης να κάνει στον πεζόδρομο με τις καφετέριες και τις ταβέρνες, απολαμβάνοντας την ελληνική μουσική αλλά και τα τοπικά προϊόντα, όπως το τσίπουρο.

amos-trikala

Τέλος, το αφιέρωμα δίνει πληροφορίες για το πώς θα φτάσει κανείς στην περιοχή, με ποιά πτήση, πού μπορεί να μείνει αλλά και τί εκδρομές μπορεί να κάνει γύρω από την περιοχή.