Οι τοπ 5 προορισμοί για σύντομες χειμερινές αποδράσεις όπως προκύπτουν από τα δεδομένα της airtickets.gr.

Περισσότεροι από 3.800 ταξιδιώτες έκλεισαν τα αεροπορικά τους εισιτήρια με την airtickets.gr, για ολιγοήμερες αποδράσεις, την περίοδο του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου. Κορυφαία προτίμηση των Ελλήνων αναδείχθηκε το Λονδίνο ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν η Ρώμη, η Κωνσταντινούπολη, το Μιλάνο και το Παρίσι.

Οι χειμερινές αποδράσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις είναι η νέα ταξιδιωτική τάση και η διάρκεια διαμονής των ταξιδιωτών, κυμαίνεται κατά μέσο όρο στις 5 ημέρες.

Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν οικονομικά, μπορούν συνδυάσουν αεροπορικό εισιτήριο και ξενοδοχείο από την airtickets.gr, και να ωφεληθούν μέχρι και με 30% έκπτωση, με τις τιμές για τους 5 δημοφιλέστερους προορισμούς να ξεκινούν από 110€.

Συγκεκριμένα, ο ταξιδιώτης μπορεί να οργανώσει το ταξίδι του στο Λονδίνο, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου από 211€ το άτομο. Επίσης, στην Ρώμη, η τιμή για αεροπορικό εισιτήριο και ξενοδοχείο, τον Φεβρουάριο, ξεκινάει από 110€ το άτομο, στην Κωνσταντινούπολη από 122€ το άτομο, στο Μιλάνο από 173€ , ενώ για τους πιο ρομαντικούς, μια απόδραση την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στο Παρίσι, μπορεί να κοστίσει από 235€.

Για τα χειμερινά τους ταξίδια, οι Έλληνες επιλέγουν να πετάξουν με την Aegean airlines, ενώ 3 στους 10 πραγματοποίησαν την κράτηση τους μέσα από το mobile site και την εφαρμογή της airtickets.gr για iOS και android συσκευές.

*Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από την airtickets.gr και αφορούν εισιτήρια που κλείστηκαν μέχρι τις 15.01.2016 για την ταξιδιωτική περίοδο 1.01.2016-29.02.2016.