Ο Κωνσταντίνος Τζεβελέκος διορίστηκε από τον Όμιλο Lufthansa Γενικός Διευθυντής για την Ελλάδα και την Κύπρο. Από τις 29 Ιανουαρίου 2016, θα ηγείται του γραφείου της εταιρείας στην Αθήνα και θα είναι αρμόδιος για όλα τα θέματα πωλήσεων, marketing και εκπροσώπησης της Lufthansa και στις δύο χώρες.

Ο Κώστας Τζεβελέκος εργάζεται στη Lufthansa από το 1992, ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας στο γραφείο της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της 24ετούς θητείας του ανέλαβε διάφορες διοικητικές θέσεις, συλλέγοντας δεξιότητες και εμπειρίες από κάθε τμήμα, μεταξύ αυτών: επίγειας εξυπηρέτησης, επιχειρήσεων, μεταφοράς εμπορευμάτων και εξυπηρέτησης πελατών. Από το 2010 κατέχει τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Πωλήσεων για τη Lufthansa, την Austrian Airlines, την Brussels Airlines και την SWISS, ως επικεφαλής μιας ομάδας πωλητών στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Κώστας Τζεβελέκος διαδέχεται τον Harro Julius Petersen ο οποίο συνταξιοδοτείται από τη Lufthansa στο τέλος του Ιανουαρίου και επιστρέφει στη γενέτειρά του, το Αμβούργο της Γερμανίας. Για περίπου τέσσερα χρόνια ο κ. Petersen εκπροσώπησε με επιτυχία τον Όμιλο Lufthansa στην Ελληνική και την Κυπριακή αγορά, αυξάνοντας τα μερίδια αγοράς του Ομίλου και σφυρηλατώντας ισχυρούς δεσμούς με την τουριστική βιομηχανία και την επιχειρηματική κοινότητα, ακόμη και σε περιόδους κρίσης.

Ο Harro Julius Petersen εντάχθηκε στο δυναμικό της Lufthansa το 2000 και παρέμεινε 15 χρόνια στον Όμιλο, εκπροσωπώντας την εταιρεία σε κομβικές Ευρωπαϊκές αγορές στη Βόρεια Γερμανία, τη Σκανδιναβία, τη Φιλανδία, τις Χώρες της Βαλτικής και τελικά την Ελλάδα και την Κύπρο, όπου παρέμεινε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Ευχαριστούμε τον Harro Julius Petersen για την πολύτιμη συμβολή του στην ανάδειξη της Lufthansa ως μιας από τις πιο δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενισχύοντας τη φήμη και τη θέση της Lufthansa, ακόμα και κατά τη διάρκεια δύσκολων εποχών», δήλωσε ο Tamur Goudarzi-Pour Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή, Αφρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Η Ελληνική και η Κυπριακή αγορά είναι πολύ τυχερές που έχουν ένα από τα καλύτερα τοπικά ταλέντα μας ως νέο Γενικό Διευθυντή της Lufthansa. Θα ήθελα να ευχηθώ στον Κωνσταντίνο Τζεβελέκο κάθε επιτυχία στη νέα του θέση», πρόσθεσε ο Goudarzi-Pour.

Ο Όμιλος Lufthansa πραγματοποιεί 29 πτήσεις την εβδομάδα από Αθήνα προς Φρανκφούρτη και Μόναχο και 9 πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς Βιέννη μέσω της Austrian Airlines καθώς και 17 πτήσεις την εβδομάδα προς τη Ζυρίχη και 6 προς τη Γενεύη μέσω της SWISS. Από τη Λάρνακα, η Lufthansa πραγματοποιεί 2 πτήσεις την εβδομάδα προς το Μόναχο και 7 πτήσεις την εβδομάδα προς τη Βιέννη μέσω της Austrian Airlines.