Όπως στην ταινία «The Holiday», έτσι και στην πραγματική ζωή το να ανταλλάξουμε το εξοχικό μας στο βουνό ή στην θάλασσα για μια βίλα στο Μπέβερλυ Χιλς δεν είναι άπιαστο όνειρο αλλά απλή πραγματικότητα. Ιδού οι 5 λόγοι για να μπείτε και εσείς στο παιχνίδι της ανταλλαγής σπιτιών το 2016

1. Ταξιδέψτε οικονομικά αλλά πιο άνετα από ποτέ

225718_maisonhiver3@653x490

Τι θα προτιμούσατε;Ένα δωμάτιο ξενοδοχείου όσο άνετο και αν είναι ή ξεχωριστό δωμάτιο για κάθε παιδί, εξοπλισμένη κουζίνα, άνετο σαλόνι και ποδήλατα στο γκαράζ να σας περιμένουν για ωραίες ποδηλατάδες; Με μια απλή συνδρομή ανταλλάζετε το σπίτι σας και έχετε στην διάθεσή σας ένα ολόκληρο σπίτι που χωράει όλη την οικογένεια σας. Και αυτό πάει πακέτο με τα μυστικά της περιοχής καθώς ο ιδιοκτήτης σίγουρα έχει αφήσει ‘’tips’’ και διευθύνσεις από τα καλύτερα μέρη για να πάτε.

2. Πέρα από το ξενοδοχεία και τις ενοικιάσεις υπάρχει ένας τρίτος δρόμος

Home-Exchange

Tο κόνσεπτ της ανταλλαγής σπιτιών – για πολύ καιρό επικρατούσε η ιδέα ότι είναι προνόμιο για μερικούς τυχερούς, ιδιοκτήτες ωραίων σπιτιών – έχει γίνει πια τάση. Μόδα που πέρασε από την Αμερική στην Ευρώπη και τώρα πια ξεκινάει να εδραιώνεται στην Κίνα, Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, Βραζιλία, Χιλή, και Νότια Ν. Αμερική, με απότομη άνοδο στην Αυστραλία και στην Νέα Ζηλανδία. Με αυτή την διαδρομή δεν υπάρχει αμφιβολία γιατί to HomeExchange.com ψηφίστηκε ως “Best Website for Booking Your Stay” από την USA TODAY.

3. Το «Σπίτι μου Σπιτάκι μου» γίνεται το μαγικό κλειδί για να ξεκλειδώσετε τον κόσμο

(
(

Μια καταχώρηση μπορεί να είναι από σκάφος, δεντρόσπιτο, εξοχικό, κυρίως κατοικία, σαλέ, μπανγκαλόου, μέχρι… κάστρο και παγόδα. Ακόμα και τα λεγόμενα Sandcastle στις παραλίες της Νότιας Αφρικής είναι στην διάθεσή σας!

4. Το Home Exchange είναι νόμιμο και χωρίς φόρους

houseexchange_overview

Καθώς δεν υπάρχει απολύτως καμία οικονομική συναλλαγή μεταξύ των μελών , δεν υπάρχει και κανένας τουριστικός φόρος να πληρώσετε. Όταν κάποιος μένει σπίτι σας, είναι πραγματικά φιλοξενούμενος όπως θα ήταν ένας φίλος σας ή ένας συγγενής σας. Δεν είναι πελάτης. Επιπλέον ενώ λείπετε είναι καλύτερα να έχετε κάποιον να προσέχει το σπίτι σας, να σας ποτίζει τα φυτά σας ενώ εσείς απολαμβάνετε τον κήπο του…

5. Ένα οικοσύστημα βασιζόμενο σε αξίες όπως η φιλία και η εμπιστοσύνη

3399033-a1

Μέσα από τα επιβεβαιωμένα προφίλ μελών και ένα απόλυτα ασφαλές σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων τα μέλη μας έρχονται σε επικοινωνία και γνωρίζονται το ένα το άλλο. Καθώς δεν περνάνε χρήματα μεταξύ τους, τα δύο μέρη είναι ταυτόχρονα οικοδεσπότες και φιλοξενούμενοι και η σχέση τους βασίζεται αποκλειστικά κα μόνο σε αξίες όπως η φιλία και η εμπιστοσύνη. Τα μέλη μας συνήθως εδραιώνουν φιλίες που κρατάνε μια ζωή.